Pacienții din spitalele de stat vor primi hrană de 22 de lei pe zi

Ultima actualizare:

Promulgată de Președintele Klaus Iohannis, încă de la jumătatea lunii mai, legea care prevede alocarea sumei majorate pentru masa pacienților din spitalele de stat a fost adoptată de Guvern.

Asa arata o porție din meniul zilnic, de 11 lei, servit într-un spital de stat
Asa arata o porție din meniul zilnic, de 11 lei, servit într-un spital de stat

Astfel, din luna iunie, pacienții vor primi hrană în valoare de 22 de lei. Până acum, suma alocată zilnic pentru hrana din spital a unui pacient era de 11 lei.

Majorarea, aplicată în câteva zile

Dublarea sumei poate suna optimist pentru pacienți, însă, în unitățile medicale va fi nevoie și de controale serioase privind calitatea alimentelor servite. Este binecunoscută calitatea jalnică a meselor primite de cei internați în spitalele de stat, în ciuda taxelor reduse aplicate furnizorilor.

Citește și: Ce condiții le impune Codin Maticiuc managerilor de spital? «Binele se face cu zgomot»

Legea a intrat în vigoare cu o oarecare întârziere, întrucât după ce a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial, mai era necesar un Ordin de Ministru semnat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Acesta a semnat ordinul pentru majorarea alocației pentru hrana pacienților din spitale, însă, cu o mică întârziere. Astfel, în primele zile ale lunii iunie, cei internați vor primi tot hrană în valoare de 11 lei.

Ordin de ministru, semnat cu întârziere

Managerii de spitale susțin că mai durează câteva zile până când această normă de hrană va fi majorată,  anunță Antena 3.

Măsura face parte din strategia Guvernului dn programul „Sprijin pentru România". Modificarea legislativă, însă, prevede majorări ale mai multor tipuri de alocații.

Nu au fost omiși nici adulții asistați social, majorarea fiind aplicată și în cazul acestora. Astfel, suma de 22 de lei va fi alocată rației zilnice de hrană oferită și persoanelor din unitățile publice și private de asistență socială destinate persoanelor adulte, a celor cu dizabilități sau vârstnicilor.

Citește și: Panică în familia Sterp! Nepoata lui Culiță, de urgență la spital

De asemenea, alocația de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție socială, pentru copiii aflați în case de tip familial și pentru mamele protejate din centrele maternale va fi de 22 lei.

Aceeași majorare a intrat în vigoare și în cazul copiilor din creșe și alte unități de educație timpurie, iar suma aferentă alocației de hrană ar urma să fie actualizată anual de către Guvern, printr-o hotărâre.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net