Patronii stației GPL din Crevedia au scăpat de arestul preventiv. Decizia magistraților

Patronii stației GPL de la Crevedia au scăpat de arestul preventiv. Măsura a fost înlocuită de magistrați cu arest la domiciliu, însă decizia nu e definitivă. Amintim că șase persoane și-au pierdut viața în urma exploziei din 6 septembrie. 

Exploziile de la Crevedia Foto: Inquam Photos Octav Ganea
Exploziile de la Crevedia Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Patronii stației GPL au scăpat de arestul preventiv

Tribunalul București a decis, vineri, ca patronii stației GPL din Crevedia - Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă să fie plasați în arest la domiciliu. Decizia, însă nu e definitivă. Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pe 6 septembrie, după exploziile de pe 26 august.

Pentru ce au fost acuzați Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru, de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

 În urma exploziilor de la Crevedia, 6 persoane au decedat, iar 50 au fost rănite. De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei ilegale de GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

Ce obligații au cei doi patroni

Inculpații au obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiesc fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

Patronii stației GPL sunt obligați să respecte următoarele: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemați. În caz contrar, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Explozia de la Crevedia, în presa internațională

În presa din Marea Britanie, Franţa şi Italia se vorbşte despre explozia de la Crevedia ca fiind un dezastru fără precedent. Între timp, în Australia, Statele Unite şi chiar Rusia, jurnaliştii se întreabă cum de s-a ajuns la o astfel de tragedie când autorităţile ştiau că existau mult nereguli.

În presa din Emiratele Arabe Unite şi din Qatar, explozia de la Crevedia este comparată cu incendiul de la Colectiv, despre care ziarele scriu că a fost tot rezultatul neglijenţei autorităţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net