Localnicii din Crevedia cer despăgubiri de la patronii stației GPL. Suma pe care o vor cei afectați de explozie

Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, și Cosmin Stângă, patronii stației GPL din Crevedia care a explodat, au încălcat legea, timp de cel puțin trei ani, prin derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare a combustibilului, toate pentru a obține bani, sfidând autoritățile care nu își dăduseră acordul pentru funcționarea ei.

În urma exploziilor, doi oameni au fost răniți / foto: arhivă
În urma exploziilor, doi oameni au fost răniți / foto: arhivă

Acesta este argumentul Parchetului General, care cere prelungirea măsurii de arestare preventivă pentru încă 30 de zile celor doi oameni responsabili direct de explozia care a avut loc la stația GPL din Crevedia. Cei doi sunt cercetați pentru infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Ce argumente aduc procurorii pentru menținerea în arest a patronilor stației GPL

Potrivit Parchetului General, în referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive, procurorul de caz arată:

„Inculpații, în decursul unei perioade de timp de cel puțin 3 ani, au promovat în cadrul societății, în mod sistematic, o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități

Faptele menționate au avut următoarele consecințe: decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a 56 persoane, 6 case distruse total, 83 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor, aflate pe o rază de aprox. 1.5 km.

Din cercetările efectuate rezultă că dispozițiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente față de 158 de persoane”.

O parte din victime cer daune de peste 8 milioane de euro

Conform sursei citate mai sus, până în acest moment, au fost audiate 90 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale și/sau morale în urma exploziilor. Dintre acestea, 81 s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro și 371.300 lei.

Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a fost înaintată Judecătoriei Sectorului 5 București.

În urma exploziilor devastatoare de la Crevedia 4 oameni au murit și peste 50 au fost răniți. Stația GPL care aparținea fiului primarului PSD din Caracal era închisă doar în acte. Sub nasul autorităților se derulau operațiuni care puteau oricând să se transforme într-o tragedie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net