Patronul Lactate Brădet, declarație halucinantă despre angajații bolnavi
Scandal la firma de lactate din Argeș, ai cărei angajați sunt purtători ai bacteriri E.coli. Marius Badea, proprietarul Lactate Brădet, susține că el a cerut efectuarea analizelor la Institutul Cantacuzino pentru îndepărtarea oricăror suspiciuni, dar directoarea DSP Argeș Sorina Honțaru spune că probele au fost recoltate la inițiativa instituției sale.
O nouă controversă lovește firma Lactate Brădet din Argeș. După ce analizele de la Institutul Canacuzino absolviseră brânza din Brădetu de îmbolnăvirea bebelușilor din județ, probele recoltate de la angajați au arătat că șapte dintre aceștias sunt purtători ai bacteriei Escherichia Coli. În probe au fost găsite gene care provoacă apariția sindromului hemolitic uremic (SHU), care unora dintre bebeluși le-a fost fatal.
Proprietarul Lactate Brădet, Marius Badea, susține că el a cerut efectuarea analizelor, dar directoarea DSP Argeș Sorina Honțaru a declarat că probele au fost racolate la inițiativa instituției sale.
„La cererea noastră s-a făcut această analiză de E.coli, pe cheltuiala noastră, la Institutul Cantacuzino. Eu am mers şi am luat coprocultoarele de la DSP, le-am dus angajaţilor acasă luni seara, iar marţi dimineaţa le-am dus la DSP. Să aibă puterea să recunoască! Dar de ce n-au cerut analize şi angajaţilor magazinelor unde s-a găsit marfa contaminată?“, spune patronul Brădet. „Să spună oricui, nu mie. Noi le-am lăsat seara coprocultoarele, cu recomandare de prelevare de materii fecale. Eu am trimis apoi probele la Cantacuzino”, a afirmat Honțaru, citată de Adevărul.
Marius Badea negă implicarea angajaților
Patronul Brădet, Marius Badea, a negat vehement implicarea angajaților infectați cu E.coli în circuitul în care există contact direct cu brânzeturile: „În secţia de brânzeturi, una dintre cele două secţii pe care le avem, 90% din procesul tehnologic se face fără contact al omului cu produsul. Singurul moment în care există acest contact este la ambalare, când brânza se ia cu mâna şi se pune în ambalaj. Niciunul dintre aceşti angajaţi nu lucrează în acest sector, unde brânzeturile ar fi putut fi aşa-zis «contaminate»”.