Pensiune plină cu copii, în flăcări! Unii au ajuns la spital intoxicați cu fum

Clipe de groză pentru 41 de copii și însoțitorii lor aflați în tabără la o pensiune din Vâlcea. Clădirea a luat foc, iar oamenii au rămas încuiați înăuntru. Doar o minune și reacția promptă a salvatorilor a făcut să nu se întâmple o tragedie de proporții. 

image
Pompierii au stins incendiul într-o oră FOTO: ISU Vâlcea

Încă nu se luminase de ziuă, ieri, când a fost dată alarma. Copii și adulți deopotrivă s-au trezit în fum și foc! Simțeau că nu mai puteau respire, iar fumul devenea tot mai dens. Erau încuiați în clădire, acesta era obiceiul proprietarului pensiunii Valahia, din Brezoi. 

20 de persoane, blocate pe balcoane

Prezența de spirit a făcut ca o mămică însoțitoare să-l sune pe șoferul autocarului care-i adusese, cazat undeva în vecinătate. Bărbatul a venit și a spart geamul, unii au reușit să iasă, însă aproximativ 20 de persoane au fost nevoite să se retragă pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum de pe casa scării. 

Aici a fost rândul pompierilor să-i salveze. Au reușit, însă cinci dintre copii au ajuns la spital intoxicați cu fum și au avut nevoie de oxigen să-și revină. Alți 16 copii și un adult au ajuns și ei la spital, majoritatea cu atacuri de panică. 

image
Pensiunea Valahia din Brezoi, Vâlcea

„Din nefericire, am fost nevoită să îmi arunc copilul de la balcon, în brațele unor polițiști. Am rămas captivi în pensiune, pentru că proprietarul a plecat și ne-a încuiat înăuntru ... Noi am rămas sus la etaj. Vă dați seama că ne-am panicat, am înnebunit. Era fum peste tot, nu puteam să respirăm. Toată lumea țipa. A fost ceva groaznic.”, a povestit la Antena 3 Ana-Maria Orășanu, mama unui copil aflat în tabără. 

Cauza incendiului   

Incendiul a izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, iar la intervenţie au participat cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi o autospecială de transport victime multiple şi şapte ambulanţe ale SAJ. Victimele au fost duse la Spitalul Brezoi şi la UPU Vâlcea.

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate şi două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat. Până la lichidarea incendiului, au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafata de 30 mp, și au fost degradate centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei și pereții interiori ai clădirii.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalaţiei. Mai mult, se pare că pensiunea cuprinsă de flăcări funcționa ilegal. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
maria constantin iubit 3 png
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
sursa foto pexels.com
image
image
image
image
foto   accident statie autobuz jpg
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg