Pericol de explozie în Satu Mare! Apă cu gaz, la zeci de metri înălțime lângă peco

Risc de explozie în Satu Mare! A fost semnalată o degajare de gaze la granița dintre Satu Mare și Sălaj. Un sector din DN 1F a fost închis. Specialiștii trimiși la fața locului spun că apa amestecată cu gaz a sărit la zeci de metri înălțime, după forarea unei fântâni, în apropierea unei benzinării.

Pericol de explozie în județul Satu Mare, chiar lângă o stație peco Foto: presasm.ro
Pericol de explozie în județul Satu Mare, chiar lângă o stație peco Foto: presasm.ro

Risc de explozie la graniţa dintre Sălaş şi Satu Mare

Incidentul a avut loc miercuri seara pe DN 19A, în afara localității Supuru de Sus, județul Satu Mare, către limita cu județul Sălaj. Traficul a fost oprit, aceasta fiind o măsură de prevenție, anunță Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, scrie Observatornews.ro.

Echipele de intervenție au delimitat un perimetru de siguranță după ce au fost semnalate degajări de gaze în urma unor lucrări de forare, a precizat Infotrafic. La faţa locului a fost echipa furnizorului de gaze pentru a face măsurători şi pentru a confirma dacă există vreun pericol real.

Cauza exploziei de la Crevedia, confirmată în referatul procurorilor

Cinci persoane și-au pierdut viața în explozia urmată de un incendiu care s-a produs sâmbătă, 26 august, la o stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.

Patronii stației GPL de la Crevedia, Ionuţ Daniel Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stîngă, au fost arestați pentru 30 de zile. Cei doi sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. În această infracțiune intră inclusiv aceea de ucidere din culpă, pentru că în urma în urma exploziilor cei cinci oameni au murit.

Ce a declarat avocatul acestora 

Avocatul celor doi patroni a anunţat că s-a făcut contestație la această măsură şi a declarat, la ieșirea din sediul Parchetului, că afacerea celor doi clienţi ai săi era una care are un anumit grad de risc. „Probabil că fiecare dintre noi, în ce facem, purtăm și un risc. Da, există ceva atașat fiecărei meserii. Într-o astfel de afacere, cu materii atât de periculoase, este inclusiv riscul unei scântei, care poate duce la o catastrofă. Deci, întreaga această afacere a fost concepută așa încât să nu își asume nici măcar riscul unei scântei. Pentru că dacă ai gândit contrar, înseamnă că prevestești un dezastru.

După exploziile de la Crevedia au fost începute patru anchete. Prima este cea făcută de Parchetul General – procurorii urmăresc vinovații pentru producerea exploziilor. Există două anchete la DNA pentru abuz în serviciu, pentru că stația funcționa ilegal. A patra anchetă, desfășurată de Parchetul Militar, verifică modul în care au intervenit pompierii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net