Persoanele nevaccinate sunt de 17 ori mai susceptibile să fie spitalizate cu COVID-19 decât persoanele vaccinate complet
Studiile au arătat că unele variante ale SARS-CoV-2 știu să păcălească imunitatea dată de vaccin și, în concluze, ne putem infecta, chiar dacă suntem vaccinați. Însă, cercetătorii au descoperit că, deși putem face boala, în acest caz, avem de 17 ori mai puține șanse să ajungem la spital cu forme grave decât dacă nu ne-am fi vaccinat.
Centrul pentru Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a realizat recent un studiu referitor la probabilitatea infectării cu SARS-CoV-2 la persoanele vaccinate, luându-se în considerare că peste 60% din populația de la 18 ani în sus a fost vaccinată complet .
Ai de risc de 17 ori mai mic să ajungi la spital dacă esti vaccinat
Studiul COVID-NET al CDC demonstrează că persoanele nevaccinate au de 17 ori mai multe șanse de a fi spitalizate cu COVID-19 decât persoanele care sunt complet vaccinate.
În perioada 24 ianuarie - 24 iulie 2021, ratele cumulative de spitalizare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate, defalcate pe grupe de vârstă au fost de 23 de ori, 22 de ori și 13 ori mai mari (nevaccinați comparativ cu vaccinați) pentru cei cu vârste cuprinse între 18-49, 50-64 și ≥65 ani respectiv.
În perioada 27 iunie - 24 iulie, ratele de spitalizare au fost de> 10 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate pentru toate grupele de vârstă pe parcursul tuturor săptămânilor, perioadă în care varianta Delta a devenit predominantă.
Vaccinurile continuă să joace un rol important în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor COVID-19.
Vaccinați-vă pentru a vă proteja!
Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces, se arată într-o postare pe Facebook a grupului RoVaccinare.
Citește și:Câți ani durează cercetarea și dezvoltarea unui vaccin