Petrecere cu lăutari în Trenul Regal, de Ziua Națională! CFR Călători a „sabotat” paranghelia

Sărbătorirea Zilei Naționale a României în Trenul Regal, la o petrecere cu lăutari, a stârnit revolta reprezentanților Casei Regale.

Trenul Regal a fost închiriat pentru o petrecere, la care s-au vândut 80 de bilete
Trenul Regal a fost închiriat pentru o petrecere, la care s-au vândut 80 de bilete

Conform observatorulph.ro, chiar dacă organizatorii au dat asigurări că petrecerea va fi rafinată, cu vinuri scumpe şi brânzeturi fine, dar şi cu preparate din carne la proţap sau la ceaun, prezența lăutarilor din ”Taraf de Haidouks”, de la Clejani, deranjează foarte mult.

Asta deși, așa cum se apără cei care au organizat această petrecere inedită, lăutarii sunt celebri, concertând chiar și la Scala din Milano. După cum informează aceeași sursă, Casa Regală a fost deranjată atât de evenimentul în sine, cât și de afișul lui, pe care apar Regele Ferdinand I şi Regina Maria alături de lăutari.

Casa Regală a fost deranjată  atât de evenimentul  în sine, cât şi de afişul lui
Casa Regală a fost deranjată atât de evenimentul în sine, cât şi de afişul lui

E, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României. Cu siguranţă dezaprob total ceea ce se întâmplă acum, pentru că trenul regal l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani, vedem că se întâmplă astfel de evenimente”, a declarat directorul Administrației Proprietăților Regale pentru Observatorul Prahovean. Și istoricii critică aspru decizia de a închiria Trenul Regal pentru astfel de evenimente.

Întrcât evenimentul a primit un val de critici, în scenă a intrat și CFR Călători, care a luat o măsură vitală desfășurării petrecerii, pe ultima sută de metri: au lăsat Trenul Regal fără locomotivă! Astfel, pentru a parcurge traseul Gara Băneasa – Sinaia, organizatorii parangheliei trebuie să facă rost de o altă locomotivă, închiriată de la un operator privat.

Închirierea garniturii de tren ar fi costat aproximativ 40.000 de euro, fiind așteptați 80 de participanți. 

CFR Călători nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA. CFR Călători poate realiza la cerere, contra cost, prestații comerciale folosind personalul și materialul rulant propriu sau al beneficiarului. 

În acest sens, CFR Călători a primit o solicitare de prestări servicii pentru asigurarea remorcării și a personalului tehnic în vederea circulației garniturii Trenului Regal, pe ruta București-Sinaia și retur. Beneficiarul, odată cu solicitarea, a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate.

CFR Călători a notificat Beneficiarul, confortm clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului”, a transmis CFR Călători.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net