Planul de recuperare economic─â. Propunerile ministrului de Finan╚Ťe, Florin C├«╚Ťu

florin citu ministrul finantelor jpeg
Florin C├«╚ŤuFoto: Arhiva Click!

Criza sanitar─â nu s-a sf├ór╚Öit, dar statul trebuie s─â se lupte ╚Öi cu criza economic─â generat─â de pandemia de coronavirus. Ministrul de Finan╚Ťe, Florin C├«╚Ťu, este de p─ârere c─â planul de recuperare economic─â trebuie s─â fie pus ├«n aplicare rapid ╚Öi f─âr─â condi╚Ťii inutile impuse de UE.

Ministrul Finan╚Ťelor Florin C├«╚Ťu, a sus╚Ťinut mar╚Ťi, 19 mai, la reuniunea Consiliului de Afaceri Economice ╚Öi Financiare (ECOFIN), pozi╚Ťia Rom├óniei.

Acesta a cerut ca banii veni╚Ťi din fondul de recuperare ca s─â ajute economia afectat─â de pandemie a celor 27 de state UE s─â fie acorda╚Ťi ├«n mod egal, f─âr─â discrimin─âri.

Totodat─â, a solicitat ca sumele s─â poate fi folosite pentru investi╚Ťii ╚Öi ├«n programe de sprijin pentru combaterea ╚Öomajului, care s─â fie implementate rapid.

ÔÇ×Ne dorim implementarea rapid─â ╚Öi flexibil─â a instrumentului european pentru sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de ╚Öomaj ├«n situa╚Ťii de urgen╚Ť─â, care s─â le permit─â statelor membre care au nevoie de finan╚Ťare s─â utilizeze pe deplin aceast─â oportunitateÔÇŁ, a precizat C├«╚Ťu.

Ce presupune planul de recuperare economic─â

Planul european de recuperare economic─â presupune o asisten╚Ť─â financiar─â de p├ón─â la 100 de miliarde euro, sub form─â de ├«mprumuturi ╚Öi se adreseaz─â tuturor statelor membre.

Acestea vor contribui cu garan╚Ťii de 25% din volumul facilit─â╚Ťii, 25 de miliarde de euro, care se vor constitui ca datorie public─â guvernamental─â garantat─â ╚Öi nu vor avea impact pe deficit dec├ót ├«n cazul ├«n care sunt executate.

├Än cazul Rom├óniei, garan╚Ťiile ar urma s─â fie de aproximativ 393 milioane de euro.

ÔÇŁConsider─âm oportun ca fondul de recuperare s─â fie complementar cu propunerea pe noul Cadru Financiar Multianual, care ar trebui s─â includ─â mai multe flexibilit─â╚Ťi ╚Öi o anvelop─â financiar─â m─ârit─â. Criteriile de alocare ar trebui s├ú se bazeze pe principiul coeziuniiÔÇŁ, a mai spus demnitarul.

El le-a transmis omologilor din UE că România se așteaptă la o abordare unitară în ceea ce privește instrumentele care se adresează atât statelor euro, cât și celor non-euro.

Iar planul de recuperare economic─â s─â se adreseze ├«n special statelor membre mai pu╚Ťin dezvoltate.

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
trans bhutan cnn
foto 1   Cristina Spatar JPG
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn