Polițist mituit cu 1,1 milioane de euro de un om de afaceri, condamnat cu executare

Un polițist de la Judiciar din Capitală a primit 5 ani și zece luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, după ce a luat 1,1 milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l scăpa de un dosar penal. 

Polițistul trebuie să execute 5 ani și zece luni de închisoare  FOTO: Arhivă
Polițistul trebuie să execute 5 ani și zece luni de închisoare FOTO: Arhivă

Marius Aurelian Fleancu, ofiţer de poliţie judiciară, a fost găsit vinovat în primă instanță că a cerut şi primit de la un om de afaceri suma de 1,1 milioane de euro, reprezentând mita pentru a-l ajuta la clasarea unui dosar în care acesta din urmă era cercetat pentru înşelăciune.

Mai exact, polițistul i-a solicitat suma uriașă afaceristului Bogdan Savin, patronul firmei de leasing Ager, sub pretextul că poate interveni la procurorul Parchetului instanței supreme cu care lucra la acel moment, pentru „ușurarea” situației judiciare a afaceristului și scăderea sumei ce fusese constatată prejudiciu în respectivul dosar.

Nu va putea să-și exercite funcția de polițist timp de 5 ani

Instanța l-a condamnat pe Marius Aurelian Fleancu la 4 ani şi 5 luni închisoare pentru luare de mită, la 3 ani pentru trafic de influenţă şi la 1 an şi 3 luni pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Pedepsele au fost contopite şi a fost adăugat un spor, rezultând o condamnare de 5 ani şi 10 luni închisoare. După ispășirea pedepsei, polițistul va avea interdicţia de a-și exercita funcţia pe o perioadă de cinci ani.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi un complice al poliţistului, Cristian-Nicolae Ploaie, care a primit 4 ani închisoare cu executare.

Polițistul, denunțat de omul de afaceri 

Potrivit rechizitoriului, între poliţist, Cristian-Nicolae Ploaie şi omul de afaceri Bogdan Savin au avut loc mai multe întâlniri, în biroul acestuia din urmă sau la un hotel din Capitală, unde a fost negociată suma cerută ca mită pentru a obţine clasarea dosarului.

Întâlnirile dintre cei trei au fost monitorizare de procurori, după ce omul de afaceri Bogdan Savin a făcut un denunţ la DNA.

La sfârşitul lunii aprilie 2020, intermediarul Cristian-Nicolae Ploaie a fost prins în flagrant de DNA, în timp ce primea suma de 1,1 milioane de euro de la omul de afaceri, iar pe 2 mai 2020 a fost reţinut şi ofiţerul de poliţie Marius Aurelian Fleancu, acesta fiind arestat preventiv şi trimis peste o lună în judecată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net