Pedeapsă majorată la apel pentru fostul poliţist Eugen Stan, acuzat de pedofilie. Cât va sta în închisoare

Ultima actualizare:

    Fostul polițist Eigen Stan este acuzat de atacarea și molestarea a 18 copii și adulți
Fostul polițist Eigen Stan este acuzat de atacarea și molestarea a 18 copii și adulți

Fostul polițist Eugen Stan a fost condamnat definitiv vineri la 20 de ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de pedofilie și agresiune sexuală. Judecătorii au majorat cu un an pedeapsa primită de Eugen Stan la instanța inferioară.

Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel București după ce atât inculpatul cât și procurorii au înaintat recurs. Ancheta în acest caz a pornit de la plângerea făcută de părinții a doi copii - de 5 şi 9 ani din Sectorul 6 al Capitalei, agresaţi sexual în liftul unui bloc. Apoi, anchetatorii au verificat mai multe dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul este autorul lor.

Polițistul pedofil a fost condamnat în primă instanță la 19 ani

Procurorii Parchetului General au precizat în 2018, când l-au trimis în judecată pe Eugen Stan, că fostul poliţist ar fi agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani.”În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”, au spus atunci în rechizitoriu procurorii potrivit digi24.ro. Fostul polițist Eugen Stan a fost condamnat în primă instanță, pe 14 iulie, de judecatoria Sectorului 6, la 19 ani de închisoare.

Cazul polițistului pedofil a dus la destituirea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu

În 2018, în urma cazului a fost cutremur în Ministerul de Interne și s-a luat decizia începerii unei anchete la Inspectoratul General al Poliției Române.  să se demareze o anchetă. Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a cerut ulterior cercetarea disciplinară a 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care se număra şi fostul inspector general, Bogdan Despescu (în prezent, secretar de stat în MAI). Bogdan Despescu a fost demis atunci dar s-a întors în forță în instituție și este acum mâna dreaptă a ministrului Marcel Vela.

Eugen Stan și-a recunoscut parțial, faptele

”M-am uitat la fetiţă şi mi s-a părut că este simpatică, motiv pentru care m-am aplecat la nivelul ei, am întrebat-o dacă merge la şcoală sau la grădiniţă iar ea mi-a răspuns că merge la grădiniţă. Am început să o pup părinteşte pe frunte şi pe obraji pe fetiţă, după care l-am pupat şi pe băieţel pe obraz”, este o declarație din anchetă preluată de știrileprotv.ro. Rechizitoriul mai arăta potrivit sursei citate că, iniţial, Eugen Stan a declarat că este posibil ca “din greşeală” să o fi pupat pe gură pe fetiţa de 5 ani. Mama celor doi minori anunța după primul termen că şi acum copii sunt afectaţi, chiar dacă au trecut opt luni de la abuz.

Citiți și

Polițistul pedofil, Eugen Stan, 7 noi dosare de agresiune sexuală

Poliţistul-pedofil a mărturisit: «I-am mângâiat şi i-am pupat»

image
image
image
image
image
image
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net