Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare și trebuie să plătească daune morale în valoare de 700.000 de euro

Constantin Popescu, poliţistul din Bucureşti care a provocat accidentul de pe bulevardul Laminorului în care a murit Raisa, fetiţa de 11 ani, a fost condamnat definitiv, marți, 13 august, la 3 ani de închisoare cu executare și trebuie să plătească daune morale în valoare de 700.000 de euro.

Constantin Popescu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare / foto: arhiva Click!
Constantin Popescu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare / foto: arhiva Click!

Polițistul Constantin Popescu, care în urmă cu doi ani, în ianuarie 2022, a ucis-o cu mașina pe Raisa, o fată de 11 ani care mergea la școală, a fost condamnat, marți, 13 august, la trei ani închisoare cu executare. De asemenea, el trebuie să plătească daune morale în valoare de 700.000 de euro. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Cazul Raisa: Trei ani de închisoare pentru polițist

Inițial, Constantin Popescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe 31 ianuarie 2024, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, care a fost atacată cu apel.

Pe 13 ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa, în vârstă de 11 ani, a murit pe loc, în timp ce cealaltă fată, Marina, a fost rănită şi transportată la spital. Potrivit procurorilor, în autospecială se afla un singur poliţist, care nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Martorii audiați au declarat că Raisa a căzut cu capul pe parbriz și a fost transportată pe capota mașinii aproximativ 30 de metri, acolo unde șoferul a oprit. Aceștia spun că nu au observat vreo intenție de frânare sau de evitare a impactului prin ocolirea prin stânga sau dreapta victimelor.

Procurorii au stabilit, de asemenea, că poliţistul circula cu viteză mare şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor. Constantin Popescu era încadrat în Poliţie din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Marți seară, 13 august, urmează ca polițistul Constantin Popescu să petreacă prima seară în detenție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net