Poveste șocantă în România. Doi bebeluși au fost dați altor familii la externare

La spitalul din Ploiești a fost deschisă o anchetă internă, asta după ce două fetițe au fost încurcate și date altor mame după externarea din Secţia Obstetrică-Ginecologie. Copiii au fost născuți în aceeași zi, având aceleași nume. 

Anchetă la un spitalul Județean Ploiești Foto: Pexels
Anchetă la un spitalul Județean Ploiești Foto: Pexels

A început ancheta internă

Directorul medical al SJU Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat că la nivelul unităţii sanitare a început o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care doi nou-născuţi au ajuns, la externarea din Secţia Obstetrică-Ginecologie a spitalului, la alte familii şi nu la cele naturale, scrie news.ro.

Femeia a primit la externare un alt bebeluș

Incidentul a avut loc luni după-amiază, când o femeie care a născut zilele trecute la Maternitatea din Ploieşti a observat, după externare, că fetiţa care i-a fost dată acasă nu este, de fapt, copilul ei. Femeia s-a întors imediat în spital, iar cadrele medicale au constatat că fusese făcută o confuzie, femeia primind la externare un alt bebeluş, o fetiţă care are aceleaşi nume şi prenume cu aș ei. Fetiţa femeii fusese dată la externare unei alte familii, care părăsise recent spitalul şi care a fost întoarsă din drum, fiecare dintre cele două mame primindu-şi copilul.

Alți bebeluși încurcați 

În trecut, același lucru s-a întâmplat într-un spital din județul Bacău. Ramona şi Ionela, două femei care au fost colege în salonul de spital, au născut, în aceeaşi zi, câte un băiat de trei kilograme, iar după câteva zile au fost lăsate să plece acasă. Ulterior, una dintre mame a observat că pe brăţara legată pe mâna copilului în spital era scris un alt nume de familie.

În 21 mai, am aflat că are braţara Neaga, un alt nume decat Ştefan. La spital, doctorul mi-a spus: E 99,99 la sută al tău, păi eu nu ştiu ce am operat, ce am scos din doamna, nu vezi că seamănă cu tine?", a declarat, pentru stirileprotv.ro, tatăl unuia dintre copii.

Mama celuilalt copil a cerut efectuarea de teste ADN, iar după trei săptămâni a aflat că bebeluşul nu avea cum să fie al lor. Ca urmare, a făcut un al doilea test, în regim de urgenţă, confirmându-se că micuţii au fost încurcaţi la naştere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net