Povestea dramatică a Iuliei Marin, jurnalista Libertatea care a murit la doar 32 de ani: „Îmi doresc să mă trezesc zâmbind ca înainte”

Lumea presei este, de ieri, mai săracă. Jurnalista de investigații Iulia Marin, a murit la doar 32 de ani. Ea a lucrat de-a lungul timpului la Adevărul, PressOne, Recorder, Gândul și, în ultimii 3 ani, la Libertatea.

Iulia Marin se lupta de mulți ani cu probleme mintale / sursa FOTO: Facebook
Iulia Marin se lupta de mulți ani cu probleme mintale / sursa FOTO: Facebook

Ieri, proprietara apartamentului din Militari în care Iulia locuia singură și polițiștii Secției 21 au găsit-o aceasta fără suflare. Cauzele morții urmează să fie stabilite de INML, dar se presupune că ar fi vorba despre o sinucidere.

Iulia s-a stins cu câteva zile înainte să împlinească 33 de ani

Iulia s-a născut la Pitești, pe 30 aprilie 1990. În doar câteva zile urma să împlinească 33 de ani. Iulia s-a remarcat în presă încă de la debut, în urmă cu 11 ani. Toată lumea i-a admirat talentul.

Primul articol în presa națională l-a publicat, în Adevărul, pe 19 septembrie 2012. Era despre actele de tortură din închisoarea gruzină Gldani, care au declanșat proteste serioase în Georgia.

Apoi, la Press One, în 2015, a descoperit cine a fost femeia în rochie albastră: Izabela Odor, cercetătoarea luată pe sus de mineri pe 14 martie 1990. Imediat după ce-a împlinit 28 de ani, Iulia a ajuns la Recorder. Aici, n-a iertat pe nimeni la mitingurile electorale, transmit foștii ei colegi de la Libertatea într-o articol în care îi plâng dispariția mult prea subită din această lume.

Iulia Marin s-a luptat cu probleme grave mintale

Iulia s-a luptat timp de patru ani cu probleme grave de sănătate mintale, cu diagnostice severe, printre care și bipolarismul.

Chiar dacă a fost chinuită timp de patru ani cu boala, Iulia a ales să lupte și pentru alții care sunt în aceeași situație. A scris constant despre bolile psihice pe pagina ei de Facebook. Aici, ea ținea mereu legătura cu cei care aveau nevoie de sfaturi. A ajutat, în tot acest timp, mulți oameni care sufereau de aceeași afecțiune.

A scris despre sănătatea mintală și pe blogul său, „În terapie”. A ținut jurnale publice chiar și din zilele, săptămânile, în care a fost internată la spitalul de psihiatrie.

În ultima sa postare pe Facebook, din 10 aprilie, Iulia explica cum, parcă se săturase să aștepte schema de trament potrivită care să o ajute să aibă mai multe „zile bune”.

Oamenii pe care i-a ajutat și jurnaliștii care au cunoscut-o îi deplâng dispariția

Imadiat după aflare aceste vești îngrozitoare, oamenii pe care i-a ajutat și totodată jurnaliștii care au lucrat cu ea și i-au observat talentul extraordinar, au ținut să-și exprime regretul și/sau indigrarea față de sistemul medical care a dezamăgit-o și care va mai dezamăgi și de acum zeci de mii de oameni cu probleme psihice.

Ultima tentativă de suicid....

În urmă cu mai puțin de un an, Iulia ajungea din nou internată la Spitalul Obregia, în urma unei tentative de suicid... „A treia tentativă de suicid în trei ani, una pe an”, scria atunci tânăra jurnalistă într-o postare pe Facebook în care le povestea urmăritorilor ei experiența trăită după ușile de la „nebuni”. 

Emilia Șercan, mesaj despre Iulia Marin

Emilia Șercan, fosta colegă a Iuliei Marin, nu a lăsat acest eveniment trist să treacă neobservat, scriind un text pe Facebook. Moartea tinerei jurnaliste a devastat-o.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net