Povestea locului de parcare adjudecat la licita╚Ťie, ├«n sectorul 3, cu 20.000 de lei. Ma╚Öina c├ó╚Ötig─âtorului este mai ieftin─â

parcare de resedinta in sectorul 3 jpeg
Locul de parcare marcat cu num─ârul 3, pe care este parcat acest Mercedes, a fost c├ó╚Ötigat la licita╚Ťie cu 20.000 de lei Fotografii: Facebook/Vitalie Cojocari

Locurile de parcare ├«n Bucure╚Öti sunt man─â cereasc─â. ╚śoferii ar da oric├ót doar s─â aib─â unde s─â-╚Öi lase ma╚Öina atunci c├ónd vin acas─â. Este ╚Öi cazul unui b─ârbat, care locuie╚Öte ├«ntr-un bloc din sectorul 3. Acesta a c├ó╚Ötigat la licita╚Ťie spa╚Ťiul marcat pentru 20.000 de lei, de╚Öi are o ma╚Öin─â de dou─â ori mai ieftin─â.

├Änc─â din 2019, ├«n sectorul 3, nu este suficient doar s─â a╚Ötep╚Ťi ca un vecin s─â uite s─â achite pentru locul de parcare de re╚Öedin╚Ť─â, pentru ca tu s─â-l iei ╚Öi s─â achi╚Ťi taxa.

Aici, spa╚Ťiile pentru ma╚Öini sunt scoase la licita╚Ťie. Care ofer─â mai mult, aceluia i se concesioneaz─â pe via╚Ť─â.

Un bucure╚Öten a scos 20.000 de lei pentru locul pe care s-au ÔÇŁb─âtutÔÇŁ patru in╚Öi: el ╚Öi cu al╚Ťi trei vecini, care locuiesc ├«ntr-un bloc cu patru etaje, din cartierul Ozana.

image
Parcarea de re╚Öedin╚Ť─â cu cel mai scump loc licitat din sectorul 3 se afl─â ├«ntre blocuri, ├«n cartierul Ozana

Nu este o zon─â nou─â, exclusivist─â, ci sunt imobile construite de pe vremea lui Ceau╚Öescu. Iar c├ó╚Ötig─âtorul nu are nici pe departe vreun bolid de lux, ci un Mercedes vechi, care cost─â mult mai pu╚Ťin dec├ót locul de parcare pe care-l ocup─â.

Dar, disperarea c─â nu avea unde s─â-l lase atunci c├ónd se ├«ntorcea acas─â l-a f─âcut s─â pl─âteasc─â oric├ót. ÔÇŁDac─â este un lucru pe care ╚Ťi-l dore╚Öti, trebuie s─â pl─âte╚ÖtiÔÇŁ, i-a spus proprietarul reporterului de la Pro tv.

Pe lângă locul licitat se plătește anual o taxă 

Acum, pe l├óng─â suma colosal─â, acesta trebuie s─â achite anual, tot la Prim─âria Sectorului 3, ├«ntre 300 ╚Öi 500 de lei, ├«n func╚Ťie de zon─â. Important este c─â spa╚Ťiul este concesionat pe via╚Ť─â.

ÔÇŁVa beneficia permanent de locul de parcare. Mai mult, poate s─â-l lase mo┼čtenire copiilor sau so┼úiei. Poate s─â-l transfere rudelor de gradul unu, cu condi┼úia c─â nu-┼či schimb─â domiciliu. Are ma┼čina pe care are dreptul s─â o conduc─â ┼či are RCA ┼či ITPÔÇŁ, a explicat primarul sectorului 3, Robert Negoi╚Ť─â. Autorit─â╚Ťiile locale spun c─â doar 1% din cei care particip─â la licita╚Ťii ofer─â mai mult de 2.000 de lei.  Pe 31 august, va avea loc o nou─â licita╚Ťie, la ora 10.00, pentru bateria 1.564.

├Än sectorul 3, sunt 80.000 de locuri de parcare de re╚Öedin╚Ť─â. 

Condi╚Ťii pentru a participa la licita╚Ťie pentru un loc de parcare, ├«n sectorul 3┬á

Cei care doresc s─â participe la licita╚Ťie pentru un loc de arcare de re╚Öedin╚Ť─â trebuie s─â ├«ndeplineasc─â mai multe condi╚Ťii.

 • S─â aib─â domiciliul / re╚Öedin╚Ťa dovedite cu documente de identitate (BI/CI), ├«n imobilele care au arondate locurile de parcare care sunt solicitate;
 • S─â ´Čüe proprietar / utilizator (contract comodat, contract leasing ´Čünanciar) al unui autoturism;
 • Locul de parcare pentru care s-a depus cererea s─â nu ´Čüe ├«ntr-o baterie de parc─âri situat─â la mai mult de 30 m de limita blocului ├«n care are domiciliul / re╚Öedin╚Ťa;
 • Impozitele, taxele ╚Öi amenzile datorate DGITL S3, achitate la termenele de plat─â;
 • S─â nu de╚Ťin─â un alt loc de parcare ├«n Sectorul 3;
 • Pentru apartamentul unde domiciliaz─â s─â nu ´Čüe atribuit un alt loc de parcare;
 • S─â achite taxa de participare (garan╚Ťia) ├«n valoare de 50 lei, ├«n cazul particip─ârii la atribuire prin licita╚Ťie.

Condi╚Ťii pentru ╚Öoferii are au deja atribuit locul de parcare┬á

╚śi ├«n cazul celor care au deja atribuit un loc de parcare exist─â anumite condi╚Ťii impuse, pentru a-l putea p─âstra, potrivit Hot─âr├órii Consiliului Local Sector 3 nr. 175 din 28.03.2019, privind modificarea ╚Öi completarea Regulamentului referitor la licita╚Ťia/atribuirea locurilor din parc─ârile de re╚Öedin╚Ť─â.

 • De╚Ťin─âtorul trebuie s─â aib─â domiciliul / re╚Öedin╚Ťa pe raza Sectorului 3;
 • Poli╚Ťa de asigurare tip RCA ╚Öi  veri´Čücarea ITP - valabile;
 • Impozitele, taxele ╚Öi amenzile (toate) achitate la termenele de plat─â;
 • S─â nu de╚Ťin─â mai mult de un loc de parcare pe apartament.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Licita╚Ťie ├«n sectorul 3 pentru cele mai c─âutate locuri de parcare

Parcări pe verticală în sectorul 6. Unde vor apărea primele locuri supraterane

image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1  Cristina Spatar JPG
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
trans bhutan cnn
rona hartner
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg