Preot din Teleorman, reținut de polițiști după ce a furat 1 milion de euro din fondurile publice pentru parohiile sale

Ultima actualizare:

Caz revoltător în județul Teleorman! Un preot a fost reținut, joi, după ce a furat 1 milion de euro din banii celor două biserici pe care le păstorea, fiind acuzat de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Preot din Teleorman, reținut de polițiști după ce a furat 1 milion de euro / foto: Pexels
Preot din Teleorman, reținut de polițiști după ce a furat 1 milion de euro / foto: Pexels

Un preot, în vârstă de 62 de ani, din Teleorman, este suspectat că, timp de peste cinci ani, în mod repetat, şi-a însuşit 4.9 miliane de lei, falsificând documente și cerând bani de la bugetul local pentru a repara cele două biserici pe care le administra. Bărbatul este cercetat pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, infracţiuni comise în formă continuată.

Prejudiciul total este de peste 4.900.000 de lei

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2022, folosindu-se de calitatea de funcționar, respectiv preot, ar fi falsificat mai multe documente pentru justificarea unor sume de bani primite din bugetul local, respectiv național, ca sprijin financiar pentru reparații și construcții la bisericile de care este responsabil. Din sumele de bani obținute cu titlu de sprijin financiar de la bugetul local, și-ar fi însușit diverse sume din conturile bancare ale celor două lăcașuri de cult și ar fi efectuat plăți pentru achiziții de bunuri și servicii în interes personal și pentru alte persoane. Prejudiciul total este de peste 4.900.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016-2022, folosindu-se de calitatea de funcţionar, în mod repetat şi în scopul realizării aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi falsificat, prin contrafacerea scrierii, mai multe înscrisuri, pentru justificarea unor sume de bani primite din bugetul local, respectiv naţional, ca titlu de sprijin financiar pentru reparaţii şi construcţii la lăcaşurile de cult al căror responsabil este.

De asemenea, în perioada 2016-2021, în aceleaşi condiţii, din sumele de bani obţinute cu titlu de sprijin financiar de la bugetul local, respectiv naţional, şi-ar fi însuşit diverse sume din conturile bancare ale celor două parohii, prin retrageri de numerar de la bancomate şi de la casieria unităţii bancare, şi ar fi efectuat plăţi pentru achiziţii de bunuri şi servicii în interes personal şi pentru alte persoane”, se arată într-un transmis de Poliţia judeţeană Teleorman.

În urma administrării probatoriului, preotul a fost reţinut pentru 24 de ore. Cercetările în acest dosar continuă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
sticle de plastic reciclare INATECH jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net