Prețul la carnea de miel, mult mai mare decât anul trecut de Paște. La ce trebuie să fim atenți când o achiziționăm

Ultima actualizare:

Cu apropierea sărbătorilor pascale, românii se pregătesc pentru mese tradiționale, iar carnea de miel ocupă un loc deosebit la prânz și  cina festivă. Cu toate acestea, anul acesta aduce cu sine o schimbare semnificativă, deoarece prețurile la carne de miel au crescut considerabil față de anul precedent. În acest context, este esențial să știm la ce să fim atenți atunci când alegem carnea de miel sau oaie pentru masa de Paște.

Carne miel. Foto: Shutterstock.
Carne miel. Foto: Shutterstock.

Creșterea prețurilor la carnea de miel sunt de până la 15% față de anul trecut

Anul 2024 aduce o creștere semnificativă a prețurilor la carne de miel în comparație cu anul trecut. Fermierii anunță majorări de până la 15%, iar acest trend ascendent se așteaptă să continue până la sărbătoarea de Paște. Comparativ cu prețurile din 2023, când un kilogram de miel în viu se vindea cu aproximativ 20 de lei, când prețul unui miel de peste 35 de kilograme ajungea la aproximativ 700 de lei, anul acesta ajunge la aproximativ 805-810 lei.

În magazine, prețurile sunt și mai mari, ajungând la 65 de lei pe kilogram de carne de miel, comparativ cu 35 de lei în urmă cu un an. Chiar dacă aceste prețuri pot părea mai puțin accesibile pentru anumite bugete, carnea de miel rămâne o alegere tradițională pentru mulți români, indiferent de creșterea costurilor.

Sfaturi pentru achiziționare

Pentru a asigura calitatea și siguranța cărnii de miel, este esențial să fim atenți la câteva aspecte în timpul achiziționării:

Sursa de achiziție: Cumpărați carne de miel numai din locuri special amenajate, autorizate și dotate corespunzător, cum ar fi măcelariile, magazinele alimentare sau spațiile special amenajate în piețe.

Ștampila de control sanitar-veterinar: Asigurați-vă că produsul are ștampila de control sanitar-veterinar, ceea ce garantează conformitatea cu normele de siguranță și calitate.

Evitarea surselor neautorizate: Nu cumpărați carne de miel de la persoane sau locuri neautorizate. Riscul unui produs nesigur sau neconform este crescut în astfel de situații.

Bon de casă: Achiziționați carne de miel de la comercianți care vă pot elibera bon de casă. Acest document este o dovadă a tranzacției comerciale și vă oferă siguranța achiziției.

Chiar dacă prețurile la carne de miel au înregistrat o creștere semnificativă în acest an, respectarea unor criterii stricte la achiziționare poate contribui la garantarea unui produs sigur și autentic pentru masa de Paște. Consumatorii sunt îndemnați să fie atenți la detaliile menționate pentru a se bucura de tradițiile pascale într-un mod sănătos și sigur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net