Primarul sectorului 2, audiat de poliție într-un dosar care are legătura cu mafia imobiliară

Ultima actualizare:

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 este audiat de polițiști în calitate de martor, într-un dosar care are legătură cu mafia imobiliară. 

Radu Mihaiu este audiat de către polițiști. Foto: Click.

Primarul sectorului 2 este audiat în dosarul în care s-au efectuat 10 percheziții, azi dimineața, 10 aprilie, în București și în județele Ilfov și Dâmbovița. Asta după ce beneficiarul unui imobil nou construit în Capitală a convins funcționarii să admită înscrierea dreptului de proprietate și a unor suprafețe mai mari decât cele din autorizația de construire.

Primarul a spus, după audieri, că certificatul de edificare pe care l-a semnat este diferit de înregistrarea la cadastru.

Infracțiuni de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu

Conform anchetatorilor la acest bloc s-a construit un etaj în plus. Pe de altă parte, s-u intabulat și o suprafață mai mare a apartamentelor. Se fac verificari sa se stabilească dacă a mințit cu privire la suprafața lor când vindea persoanelor, scriu cei de la Antena 3.

Au fost puse în executare 10 mandate de percheziție domiciliară în București și în județele Ilfov și Dâmbovița la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu, de către polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 2. 

Au fost emise 12 mandate de aducere

În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă. Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire”, arată Poliția Capitalei.

Totodată, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri. În acest dosar a fost audiat la Secția 8 Poliție, în calitate de martor, și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net