Produsul toxic vândut în Delta Dunării: vacanțele de o zi. Cât de periculoase sunt

Reprezentanții din cadrul Asociației Delta Dunării au transmis un apel către agențiile de turism, care vând turiștilor un produs toxic pentru ecosistemul Deltei Dunării. 

stanga
dreapta
delta dunarii 6 jpeg
15 special delta dunarii 1 jpeg
 accident in delta dunarii  doua ambarcatiuni cu turisti s au ciocnit jpeg
Vacanţă all inclusive  în Delta Dunării, hotel  de 4 stele, de la  450 de lei/pers/3 nopţi jpeg
Delta Dunării, o  splendoare vara jpeg
delta dunarii 2 jpeg
Peisajul de vis din Delta Dunării, gata să fie explorat jpeg
Păsări rare în Delta Dunării SURSA SOR

Asociația a tras un semnal de alarmă, deoarece tot mai multe agenții de turism decid să vândă excursii de o zi în Delta Dunării, cu plecare din București sau Ploiești.

Asociația Delta Dunării, semnal de alarmă pentru turiști și agenții de turism

Deoarece aceste excursii reprezintă o „crimă pentru mediu”, dar și o mare „păcăleală” pentru turiștii care decid să parcurgă 300 de kilometri într-o singură zi, pentru a vedea Delta Dunării. 

Citește și Amenzi de până la 15.000 de lei, dacă mai parchezi sau campezi ilegal la Corbu sau Vadu, în rezervația Delta Dunării

„Vă rugăm să nu mai vindeţi turiştilor cel mai toxic produs turistic pentru Rezervaţia Biosferei: excursie de o zi în Delta Dunării cu plecare din Bucureşti sau Ploieşti.

Aceste excursii sunt o crimă pentru mediu, dar şi o păcăleală pentru turistul care crede că va vedea toată Delta după o goană de 300 de kilometri în autocar, apoi alţi kilometri în barcă, gonind cu barca, în viteză pe canale”, declară Asociaţia Delta Dunării.

Din cauza efectelor dezastruoase ce au loc asupra faunei și florei din Delta Dunării, reprezentanții au decis să transmită acest mesaj agențiilor de turism și turiștilor ce decid să viziteze Rezervația Biosferei. 

În acest moment, excursiile de o zi de pe Delta Dunării sunt realizate cu mașini sau autocare până la stațiune, iar acestea poluează prin arderea de combustibili fosili. De asemenea, în Delta Dunării, patrimoniu UNESCO, vizitele ar trebui realizate în liniște, cu bărci descoperite care au o viteză mică sau cu caiacul.

Vezi și Invazie pe plajele sălbatice Vadu, Corbu și Midia. Deși nu au voie să campeze, turiștii preferă să plătească amenzi, dar nu pleacă

Amenzi mai mari în Delta Dunării

De asemenea, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) dorește ca taxele de acces și amenzile pe care le primesc cei ce încalcă regulile să crească considerabil. 

Așadar, instituția a început toate demersurile necesare ca aceste tarife și amenzi să crească, pentru a conserva biodiversitatea existentă în Delta Dunării.

„Ne dorim, în primul rând, să crească responsabilitatea şi preţuirea vizitatorilor faţă de ceea ce întâlnesc în casa noastră. Încercăm să conservăm cât mai mult naturaleţea locului.

Nu vreau să spun că suntem deranjaţi de vizitatori, dar am dori o mai mare responsabilitatea din partea lor. Pot să spun că acest grad de conştientizare a crescut mult în ultimul timp. Dar mai există şi elemente…”, adaugă Gabriel Marinov, guvernatorul ARBDD.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

anca pandrea 1 jpeg
image png
Andreea, Cristi Balan
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
FotoJet jpg
5 poza mare JPG
dani otil gabriela prisacariu
printul harry profimedia 0685156749 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Andreea, Cristi Balan
5 poza mare JPG
harriotte miss univers marea britanie instagram (3) png
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg