Programul „Masa caldă” în școli! Decizie importantă pentru 450.000 de elevi

Vești bune pentru elevii din țara noastră! Lista celor 1.200 de unități școlare în care elevii vor primi o masă caldă, sau un pachet alimentar în fiecare zi de cursuri, a fost aprobată de către Guvern. Nu mai puțin de 450.000 de elevi urmează să beneficieze de acest program, iar autoritățile au alocat un buget pentru acest an de un miliard de lei, pentru a susține proiectul.

Lista școlilor unde se va oferi o masă caldă a fost votată / foto: gov.ro
Lista școlilor unde se va oferi o masă caldă a fost votată / foto: gov.ro

Potrivit informațiilor de la Digi 24, Guvernul a hotărât să aprobe lista unităților de învățământ unde se va pune în aplicare Programul Național „Masă sănătoasă”. Nu mai puțin de 1.200 de școli sunt incluse în această listă, iar elevii din acestea se vor putea bucura de o masă caldă, ori un pachet alimentar, în fiecare zi de cursuri.

„Aprobăm lista celor peste 1.200 de unități școlare din toată țara unde asigurăm Programul Național «Masă sănătoasă»! Peste 450.000 de copii vor primi masă caldă sau un pachet alimentar în fiecare zi de curs. Suma totală alocată în 2024 este de peste 1 miliard de lei. Această măsură nu doar că ajută copii din sute de mii de familii, dar are ca efect și reducerea abandonului școlar”, a declarat, conform sursei citate, Premierul Marcel Ciolacu.

Vești bune pentru elevii din România

De asemenea, Premierul României a vorbit și despre bugetul alocat acestui proiect. Marcel Ciolacu a precizat că suma alocată Programului Național „Masă sănătoasă”, pentru anul 2024, este de peste 1 miliard de lei. Premierul declară că această măsură nu doar că vine în ajutorul copiilor, dar poate contribui și la reducerea abandonului școlar în țara noastră.

În privința numărului de copii care vor beneficia acum de o masă caldă, se pare că ar fi vorba despre aproximativ 450.000 de elevi. Din fericire pentru aceștia, Guvernul a hotărât să aprobe deja lista în care apar cele peste 1.200 de unități școlare unde se va pune în aplicare Programul Național „Masă sănătoasă”. Elevii de aici se vor putea bucura de o masă caldă, ori de un pachet alimentar, atunci când se află la cursuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net