Obiceiurile matinale care ne pot schimba complet viața! Vom fi plini de energie pe toată durata zilei

Tuturor ni s-a întâmplat să ne trezim dimineața și să ne simțim complet obosiți, chiar dacă am dormit îndeajuns de mult. Din fericire, există câteva mici trucuri la care putem apela pentru a ne oferi un plus de energie și pentru a fi plini de vitalitate de-a lungul întregii zile!

Obiceiurile care ne pot schimba diminețile / foto: Shutterstock
Obiceiurile care ne pot schimba diminețile / foto: Shutterstock

Iar potrivit informațiilor de la adevarul.ro, primul lucru la care trebuie să avem grijă este să ne culcăm și să ne trezim la ore fixe! Deși pare ceva banal, corpul nostru se va obișnui cu ritmul nostru cotidian, iar, astfel, ne va fi mult mai ușor să ne trezim dimineața. Desigur, este important să nu uităm că trebuie să dormim măcar 7 ore, în fiecare noapte.

De asemenea, un alt lucru extrem de banal, dar care ne poate oferi beneficii enorme, este să bem un pahar de apă imediat ce ne dăm jos din pat! Chiar dacă nu ne este sete, organismul va fi ușor deshidratat după orele de somn, iar apa ne va oferi un plus de energie imediat ce ne trezim!

Cum putem fi plini de energie dimineața

Un lucru care nu ar trebui să ne lipsească din rutina noastră zilnică de dimineață este mișcarea! Undeva în jur de 5 – 10 minute de stretching ar fi necesare în fiecare zi, iar o mică alergare (ori o plimbare ceva mai alertă) de 20 – 30 de minute, ar fi la fel de indicată. Efortul fizic va stimul eliberarea de endorfine în creierul nostru, care mai sunt cunoscute și ca „hormonul fericirii”.

Desigur, igiena nu trebuie niciodată ignorată, iar un duș este extrem de important dimineața. Mai ales dacă folosim apă rece, vom observa că aceasta ne va scăpa de orice urmă de somn. Șocul termic va face ca organismul nostru să secrete unele substanțe ce ne vor ajuta să ne concentrăm mai eficient, iar, pe lângă acest lucru, ne pot regla starea de spirit și tensiunea arterială.

Iar, în final, nici micul dejun nu trebuie ignorat. De pe farfuriile noastre nu ar trebui să lipsească fructele și legumele, dar nici produse precum cerealele integrale, ori semințele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net