Programul Rabla Plus, modificat pentru puștii de 16 ani

Ultima actualizare:

    Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a dat startul programelor Rabla și Rabla Plus în luna mai a acestui an. Foto: Sever Gheorghe
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a dat startul programelor Rabla și Rabla Plus în luna mai a acestui an. Foto: Sever Gheorghe

Reprezentanții Ministerului Mediului au anunțat miercuri seară modificarea Programului Rabla Plus. Conform autorităților, ghidul programului a suferit modificări pentru a fi accesibil mai multor categorii de beneficiari.

Programul guvernamental Rabla Plus, prin care e stimulată achiziția de autovehicule nepoluante, se adresează de azi și românilor care vor să-și cumpere cvadricicluri electrice (vehicule cu patru roți care nu intră în categoria autoturismelor, propulsate cu energie electrică). Acestea vor putea fi cumpărate începând cu 1 ianuarie 2018, cu o susținere financiară de cel mult 50% din prețul de achiziție. În cadrul programului, statul român asigură o subvenție de până la 10.000 de euro pentru autovehiculele 100% electrice. În mod normal, un cvadriciclu electric costă acum mai puțin de 10.000 de euro, astfel justificându-se subvenția de 50%.

Cvadriciclurile sunt autovehicule care pot fi conduse și de la vârsta de 16 ani, astfel că programul Rabla Plus se adresează și acestei categorii de persoane. Primul cvadriciclu electric lansat în România este modelul Twizy de la Renault. Prețul de achiziție al acestui model se ridică la circa 7.000 de euro. Mai multe detalii despre Twizy găsiți aici.


    Renault Twizy, disponibil în România din 2014. Foto: Sever Gheorghe
Renault Twizy, disponibil în România din 2014. Foto: Sever Gheorghe

O altă modificare survenită în Programul Rabla Plus este eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziție a autovehiculelor electrice noi. Această decizie s-a luat după ce producătorii auto au semnalat că au nevoie de mai mult timp pentru livrarea autovehiculelor comandate. În acest context, facturile vor fi emise în termenul de 180 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice și juridice, fără a mai fi condiționată livrarea autovehiculelor până la sfârșitul anului fiscal.

„Precizăm că notelor de înscriere emise anterior intrării în vigoare a ordinului prin care a fost modificat Ghidul de finanțare, le sunt aplicabile prevederile în vigoare la data emiterii acestora. Prin urmare, dacă acestea au fost emise până la intrarea în vigoare a ordinului de modificare, își încetează valabilitatea la 31 decembrie 2017”, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net