Recalcularea pensiilor, cel mai așteptat moment de seniori, este aproape. Șeful Casei de Pensii: „Trecem la tipărirea deciziilor”

Ultima actualizare:

Pe măsură ce zilele trec, nemulțumirea pensionarilor crește în intensitate, dar răbdarea lor este pe cale să ajungă la final. Aflarea sumelor suplimentare pe care le vor primi la pensie este iminentă, însă mai este nevoie de puțin timp.

În septembrie, nicio pensie nu va scade / foto: arhiva
În septembrie, nicio pensie nu va scade / foto: arhiva

Este important să subliniem că nici o pensie nu va fi diminuată în urma recalculării. Conform unei dispoziții clare din lege, în cazul în care recalcularea conduce la un punctaj inferior, suma plătită va rămâne neschimbată.

„Pentru recalculare, există un articol clar în lege că atunci când, în urma recalculării unei pensii iese un punctaj mai mic, se păstrează cuantumul în plată.

Ce aș vrea eu să reținem de la apariția acestor norme, că noi, Guvernul Ciolacu, suntem extrem de determinați ca de la 1 septembrie seniorii noștri să primească pensiile conform legii”, a explicat Marius Budăi.

Marius Budăi, într-o apariție la Antena 3 CNN, a clarificat această situație: „Este esențial să reținem că, în Guvernul Ciolacu, suntem hotărâți să asigurăm că începând cu 1 septembrie, pensionarii noștri vor primi pensiile conform legislației."

Ce bani se vor lua în considerare din luna septembrie

De asemenea, sporurile și veniturile cu caracter nepermanent vor fi considerate în calcul începând din septembrie. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii,a explicat că noile modificări includ și aceste aspecte și că s-a adoptat un nou format pentru deciziile de pensionare, în conformitate cu prevederile legale. Acest nou format a fost deja transmis la Monitorul Oficial și se va respecta un program precis pentru implementarea modificărilor în sistemul de pensii.

Baciu a precizat: „Am adoptat un nou format pentru deciziile de pensionare, care respectă cu strictețe legea 360/2023. Probabil că în zilele următoare va fi publicat în Monitorul Oficial. Avem un program bine stabilit, nu există întârzieri, astfel încât în septembrie pensionarii să primească pensiile recalculate."

Procesul de evaluare a dosarelor este aproape finalizat, cu 99,9% dintre dosare evaluate. Baciu a asigurat că echipa sa lucrează asiduu la implementarea modificărilor și la emiterea noilor decizii de pensionare  pentru toți beneficiarii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
italia romanca1 jpg
index jpeg
stefan luchian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net