România a fost zguduită de un nou cutremur. Ce magnitudine a avut seismul din această dimineață

România a fost zguduită de un nou cutremur! Chiar în cursul zilei de astăzi, 16 februarie, un cutremur a fost detectat de către cei de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) în zona seismică Vrancea (județul Vrancea). Se pare că acest cutremur a fost resimțit în mai multe orașe din țară.

Nou cutremur în România
Nou cutremur în România

Un nou cutremur a avut loc în cursul acestei dimineți, în zona seismică Vrancea. Se pare că aceasta a avut loc la o adâncime de nu mai puțin de 81,4 de kilometri. Iar în privința epicentrului acestui nou seism, se pare că ar fi fost la o distanță de aproximativ 97 km sud - vest de Bârlad, 77 km nord de Buzău, 87 km sud de Bacău, 60 km est de Sfântu-Gheorghe, 50 km vest de Focşani, cât și 76 km est de Braşov.

Din fericire, se pare că magnitudinea sesimului înregistrat în această dimineață nu a fost una ridicată. Mai precis, cutremurul din această dimineață, din zona seismică Vrancea, a avut o magnitudine 3,1 grade pe Richter. Se pare că seismul s-a produs în această dimineață, în jurul orei de 06:20.

Cutremur în România în această dimineață

Se pare că țara noastră s-a confruntat cu o activitate seismică însemnată în cursul acestei luni. Nu mai puțin de 15 cutremure au fost înregistrate în România de-a lungul lunii februarie. Din fericire, niciunul dintre acestea nu a avut o magnitudine mult prea mare. Acestea au fost cuprinse între 2,1 și 3,6 grade pe Richter.

Dacă privim și mai mult în urmă, începând cu începutul anului putem vedea că în România s-au înregistrat undeva în jur de 40 de cutremure. Cel mai puternic seism înregistrat recent în țara noastră a avut loc anul trecut, pe data de 14 februarie. Atunci, în județul Gorj, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe Richter, la o adâncime de numai 6,3 kilometri.

Din fericire, cutremurul din această dimineață a avut o mangnitudine de numai 3,1 grade pe Richter.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net