România, campioană la «vaccinarea la chiuvetă». Peste 1.300 de persoane anchetate

Ultima actualizare:

Ministrul de Interne susține că fenomenul ”vaccinarea la chiuvetă” a căpătat proporții alarmante la noi. Cu peste 1.300 de persoane anchetate și peste 500 de dosare penale, România s-ar afla pe primul loc într-un top al fraudelor legate de vaccinarea anti Covid-19.

Fenomenul ”vaccinarea la chiuvetă” a luat amploare în cabinetele medicilor de familie
Fenomenul ”vaccinarea la chiuvetă” a luat amploare în cabinetele medicilor de familie

Ministrul Lucian Bode a anunțat că, în acest moment, mai mult de 1.300 de persoane sunt anchetate pentru vaccinare fictivă. Astfel, au fost întocmite peste 500 de dosare penale având ca obiect ceea ce se numește ”vaccinarea la chiuvetă”.

Să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire - dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, «vaccinarea la chiuvetă». Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode, duminică seara, la B1 TV.

Primul caz oficial de vaccinare la chiuvetă în care a fost implicat un medic de familie a fost înregistrat în România la începutul lunii septembrie. Semne că românii apelează la acest truc pentru a obține mult râvnitul certificat digital existau însă din vară.

Primul semnal de alarmă l-au tras medicii de la Terapie Intensivă, care nu-și explicau faptul că ajungeau la ATI foarte mulți pacienți cu forme grave de Covid care dețineau un atestat de vaccinare.

De atunci, autoritățile au făcut numeroase descinderi și au descoperit că este posibil să fi fost eliberate mii, dacă nu chiar zeci de mii de certificate false de vaccinare.

Ce este „vaccinarea la chiuvetă”

Fenomenul ”vaccinarea la chiuvetă” a luat amploare în cabinetele medicilor de familie care asigură și imunizare Covid și care administrează pacienților vaccinul cu doză unică.

Concret, serul este aruncat la chiuvetă, iar pacientul este trecut în sistemul de vaccinare ca fiind imunizat, deși acest lucru nu s-a întâmplat. Iar asta în condițiile în care în foarte multe țări accesul la vaccin a fost lent din cauza lipsei dozelor. Se pare că o persoană care dorește un asemenea certificat de vaccinare scoate din buzunare între 100 și 300 de euro.

"Se vorbeşte despre două metode: metoda în care unii au încercat să umble la baza de date şi aici au fost prinşi medici sau pesonal sanitar care a făcut aşa ceva şi există dosare. Tehnica care e mai greu de prins este când cineva aruncă doza şi, de regulă, se face cu vaccinul care este într-o singură doză (Johnson & Johnson). Arunci doza şi are un certificat adevărat verde, dar de fapt nu s-a vaccinat şi tu ştii că nu te-ai vaccinat. Ajungi la Terapie Intensivă, toată lumea ştie că eşti vaccinat, dacă nu spui adevărul şi nu spui că nu eşti vaccinat, s-ar putea medicul să considere că dacă eşti vaccinat, nu are de ce să intre cu medicaţia într-un mod agresiv. Deci îl induci în eroare şi pe medicul respectiv, îţi pui viaţa în pericol mai mult şi după care nu auzim decât că vaccinaţii s-au îmbolnăvit şi poate unii dintre ei, de fapt, sunt nevaccinaţi, au doar certificat”, a explicat Raed Arafat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net