România oferă Moldovei 100 milioane euro nerambursabil, ajutor financiar

Ultima actualizare:

Proiectul pentru ratificarea Acordului cu Republica Moldova privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro a fost aprobat vineri de Guvern. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

image

"A fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea Programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova'', a declarat Dan Cărbunaru.

Acord semnat la Chișinau

Acordul a fost semnat la Chișinău, la ședința comună a Guvernului Republicii Moldova şi Guvernul României.

''Este un acord semnat la Chişinău la 11 februarie 2022, atunci când a avut loc şi şedinţa comună de guvern între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României", a precizat Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

El a spus că acest acord este "unul dintre principalele instrumente prin care România sprijină în mod concret eforturile Republicii Moldova de a se dezvolta durabil şi de avansa pe calea reformelor şi apropierii sale de UE".

"De altminteri, şi din partea UE aţi văzut recent decizii suplimentare de sprijin pentru Republica Moldova", a adăugat acesta.

Citește și Câți bani a câștigat Otilia Bilionera la Survivor și ce și-a cumpărat imediat cum a ajuns în țară 

Nicolae Ciucă, declarații despre acord

Premierul Nicolae Ciucă anunțase că va aproba acordul privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de lei, pentru Republica MoldovaCiteşte întreaga ştire: România acordă Republicii Moldova un ajutor de 100 de milioane de lei.

  „Vom aproba acordul privind acordarea ajutorului financiar pe care ţara noastră l-a stabilit în şedinţa comună din luna februarie pe care am avut-o la Chişinău cu Guvernul Republicii Moldova şi, astfel, acel ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane va putea fi accesat de către Guvernul Republicii Moldova”, a transmis premierul.

Citește și Dezvăluiri Click! Afaceristul Joseph, cadou de 50.000 de euro pentru Anda Adam. Nu o să-ți vină să crezi pe ce a putut să dea atâția bani

Nicolae Ciucă a spus că Acordul este principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net