România pierde tot mai mulți cetățeni! Care sunt județele cu cele mai multe plecări

„Un pas în față, doi înapoi” pare să fie motto-ul nefericit pe care l-a adoptat țara noastră în ultima perioadă de timp. Deși unele probleme, cum ar fi cele ce țin de standardul de viață, sau siguranță, au fost remediate față de deceniile trecute, în locul lor par să apară mereu noi probleme care provoacă dificultăți oamenilor de rând. Tocmai de aceea, un număr mare de români continuă să părăsească țara, iar județele „campioane” ar putea surprinde pe mulți dintre noi.

București, Iași și Timiș, județele cu cele mai mari pierderi / foto: Shutterstock
București, Iași și Timiș, județele cu cele mai mari pierderi / foto: Shutterstock

Indiferent cât de mult se mândresc autoritățile cu diverse statistici privind economia României, adevărul pe care îl resimt cei mai mulți dintre noi în viața de zi cu zi este că motto-ul nefericit după care se ghidează țara noastră în ultimele decenii pare să fie „un pas în față, doi înapoi”. Iar acest lucru, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Adevărul, are o consecință pe care o putem intui cu toții: tot mai mulți români emigrează definitiv din țară.

Din start, trebuie menționat că pe primul loc la plecări este Capitala. Însă, județele următoare de pe „podium” pot surprinde multă lume, care poate nu se aștepta să audă aceste nume! De exemplu, imediat după București, între anii 2019 și 2021, cetățenii din județul Iași au ales să părăsească România în număr mare! Se pare că numai în anul 2022, un număr de 3.027 de ieșeni au ales să își mute domiciliul din România, iar odată cu încetarea măsurilor de urgență din pandemie, oamenii au început să poată călători liber din nou, așa că aleg să plece definitiv din țară.

Mii de români aleg să plece definitv din țară

Pe timp de pandemie, în anii 2020 și 2021, undeva în jur de 5.000 de ieșeni au părăsit țara, iar singurul loc care a depășit acest prag a fost Bucureștiul. În Capitală, numărul de emigranți definitivi a fost de 8.565 de persoane, pe durata aceleiași perioade de timp. Pe locul 3 al acestui „podium” este județul Timiș, de unde au plecat 2.755 de cetățeni.

Andreea Coman, psiholog din Iași, a precizat că există o singură parte bună în această situație. „Singura parte bună este că unele familii aleg să plece împreună cu copiii. De multe ori, tinerii aleg să se întoarcă în ţară, iar aceştia vin acasă cu o mentalitate mult mai sănătoasă, fiind formaţi în sistemul educaţional din străinătate. Cred că acesta ar fi singurul aspect pozitiv în tot acest fenomen”, a declarat aceasta, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net