Ți-a rămas un os de pește în gât? Iată soluțiile eficiente pe care trebuie să le aplici cât mai repede

Poate ți s-a întâmplat, măcar o dată în viață, în timp ce iei masa, să rămâi cu un os de pește în gât și nu ai știut ce să faci în această situație. Din fericire, venim în ajutorul tău și îți spunem că există câteva soluții eficiente pe care trebuie să le aplici cât mai repede, care te vor scăpa de problema deranjantă.

Ce trebuie să faci dacă îți rămâne un os de pește în gât / Foto: Pexels
Ce trebuie să faci dacă îți rămâne un os de pește în gât / Foto: Pexels

În ciuda faptului că peștele este un preparat preferat de foarte multe persoane la masă, în combinație cu diverse garnituri, există posibilitatea să îți dea bătăi de cap atunci când are oase, mai ales dacă acestea sunt mici. Și oricât ai încerca, se mai întâmplă să rămâi cu un os în gât. Ce faci în această situație?

Nu trebuie să intri în panică, deoarece există câteva soluții eficiente, dar este important să acționezi imediat pentru a-l putea îndepărta. Sunt câteva trucuri care au șanse mari să funcționeze într-o astfel de situație.

Soluții eficiente pentru a îndepărta osul de pește din gât

Așadar, o metodă care te va scăpa de această problemă este să consumi cantități mici de apă, astfel încât osul să fie împins în jos în stomac. De asemenea, poți consuma mămăligă sau pâine, pentru ca osul să se prindă de alimente și să se ducă, odată cu acestea, în stomac. O altă metodă eficientă ar fi să mesteci pâine cu unt de arahide și să înghiți cu forță pentru a disloca osul.

Totodată, poți să bei ulei, oțet sau băuturi carbogazoase. Ai mai putea, de altfel, să te forțezi să tușești în mod repetat, cât de puternic poți, pentru a elimina rapid osul din gât. Încearcă să ții gura deschisă atunci când tușești.

Dacă aceste soluții nu te ajută, iar osul rămâne în continuare blocat, trebuie să eviți să bei sau să mănânci și mergi la spital pentru ca un medic să rezolve problema. Nu încerca să îndepărtezi osul folosind degetele sau obiecte ascuțite, deoarece acest lucru ar putea provoca leziuni în gât sau chiar pe căile respiratorii. De asemenea, nu prea este indicat nici să înghiți osul pentru a ajunge în stomac, acesta ar putea ajunge în sistemul digestiv, provocând leziuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net