România se topește! Cât va mai ține valul de căldură extremă din țara noastră

Fiecare dintre noi am resimțit din plin temperaturile extreme din această vară, iar în ciuda faptului că deja ne apropiem și de finalul lunii august, canicula continuă să facă ravagii. În țara noastră,  temperaturile vor trece din nou de pragul de 40 de grade Celsius, iar în sudul și estul României a fost emis un Cod portocaliu de caniculă.

Codul portocaliu este valabil astăzi (21 august) / foto: meteoromania.ro
Codul portocaliu este valabil astăzi (21 august) / foto: meteoromania.ro

Cu toții înțelgem că este normal ca vara să vină cu temperaturi ridicate, însă în acest an pare că orice limită a fost încălcată. Fiecare dintre noi am resimțit din plin temperaturile extreme din ultimele luni, iar în ciuda faptului că deja ne apropiem și de finalul lui august, canicula continuă să facă ravagii. În țara noastră,  temperaturile resimțite, din nou, de 40 de grade Celsius, iar în sudul și estul României a fost emis un Cod portocaliu de caniculă. Între timp, întreg restul țării se află sub o avertizare de Cod galben.

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, meteorologii anunță că ne putem aștepta ca temperaturile din termometre să urce la 39 de grade Celsius, iar maxima națională va fi atinsă la Giurgiu. Între timp, alte zone din țară care vor fi lovite de caniculă astăzi (21 august) sunt Brăila, București, Călărași și Galați, unde se vor înregistra chiar și 38 de grade.

Temperaturile extreme continuă toată săptămâna

Din păcate, nu doar ziua trebuie să ne confruntăm cu asemenea temperaturi extreme, ci și noaptea. Chiar și după apusul Soarelui, termometrele nu vor coborî sub valoarea de 22 de grade Celsius. „Acest val de aer cald se va menţine pe aproape tot parcusul săptămânii, în consecintă, disconfortul termic va fi ridicat în toate regiunile”, avertizează experții ANM, conform sursei citate.

Pe parcursul zilei de astăzi, Codul portocaliu de caniculă este valabil în județele Brăila, Giurgiu, Călăraşi, Constanța, Teleorman, Ialomița, Ilfov, cât şi municipiul Bucureşti. În capitală, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși chiar și pragul critic de 80 de unități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net