Panouri solare, folosite pe post de garduri de grădină. Prețurile sunt extrem de mici

Ultima actualizare:

Panourile solare au devenit atât de accesibile din punct de vedere financiar, încât locuitorii din diverse țări europene le utilizează ca garduri în grădini, realizând astfel două scopuri în același timp: producția de energie electrică și delimitarea proprietăților lor.

Un furnizor german spune că sistemul său fotovoltaic poate fi montat vertical / foto: arhiva
Un furnizor german spune că sistemul său fotovoltaic poate fi montat vertical / foto: arhiva

Deși panourile solare absorb mai puțină lumină solară atunci când sunt folosite ca garduri, în comparație cu instalarea lor pe acoperișuri, această metodă economisește considerabil costurile de muncă și de echipamente necesare, conform analiștilor și postărilor de pe rețelele sociale ale gospodăriilor care le-au implementat.

Jenny Chase, analist solar principal la BloombergNEF, a remarcat: „Acest lucru este rezultatul scăderii costurilor panourilor solare, care le face să devină o opțiune pe scară largă pentru multiple utilizări.”

Martin Brough, șeful cercetării climatice la BNP Paribas Exane, subliniază: „De ce să construiești un gard obișnuit când poți instala un sistem de panouri solare, chiar dacă nu sunt perfect aliniate la direcția soarelui? În locurile unde panourile în sine sunt incredibil de ieftine, constrângerile vin din costurile de instalare și amplasamente... iar o abilitate modestă în domeniul bricolajului poate fi de ajutor.”

Producția de panouri solare este creștere la nivel global

Previziunile indică o creștere semnificativă a capacității de producție globală de panouri solare până la sfârșitul anului curent, conform Agenției Internaționale pentru Energie, datorită unui excedent de producție în China.

Cu toate acestea, pe măsură ce instalările devin mai costisitoare, în special din cauza creșterii cheltuielilor cu forța de muncă, și în contextul așteptării conectării panourilor la rețelele electrice, industria și gospodăriile se confruntă cu provocări semnificative. Problemele legate de capacitatea rețelei afectează majoritatea țărilor și necesită soluții complexe și pe termen lung.

În Europa, există îngrijorări din partea directorilor de industrie cu privire la viitorul sectorului, care a suferit pierderi de locuri de muncă, falimente și închideri recente de fabrici.

Pentru a face față dificultăților, Comisia Europeană a anunțat intenția de a evalua practicile presupuse neloiale și de a îmbunătăți accesul producătorilor europeni de panouri solare la fondurile UE, conform unui proiect de plan văzut de Financial Times.

Cu toate acestea, există îngrijorări că aceste măsuri nu vor fi suficiente pentru a satisface cerințele industriei.

De asemenea, în Statele Unite, industria panourilor solare se confruntă cu provocări similare, cu producătorii autohtoni care pierd teren în fața importurilor din Asia de Sud-Est, chiar și în ciuda subvențiilor guvernamentale disponibile conform Legii de reducere a inflației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
constructii JPG
ceai plante jpeg
amazoane jpg
loto jpeg
stil de viata 1536x1025 jpg
index webp
Magda Myszczynska colaj instagram jpg
fratii ioan si viorel micula adevarul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net