Românii au o nouă destinație favorită de vacanță. Unde se află locul cu cel mai pur aer din țară

Situat într-o regiune muntoasă la altitudini ce depășesc 1.000 de metri, aproape de Munții Hășmașului și Munții Giurgeu, satul Bilbor este renumit pentru peisajele sale pitorești, aerul său curat și sursele minerale, atrăgând turiști din toate colțurile țării și din afara ei.

Comuna Bilbor este o destinație perfectă de vacanță / foto: Primaria Bilbor
Comuna Bilbor este o destinație perfectă de vacanță / foto: Primaria Bilbor

Bilbor devine o opțiune preferată pentru cei ce caută să se bucure de natură și de liniștea montană. De asemenea, este cunoscut pentru meșteșugurile sale tradiționale, mai ales pentru producția de obiecte din lemn, cum ar fi icoanele sculptate și instrumentele muzicale tradiționale.

Bilbor, o oază de liniște pentru turiști

Localitatea se află între Toplița, în Transilvania, și Vatra Dornei, în Bucovina. Izolată de aglomerația și poluarea urbană, este înconjurată de Munții Călimani, Munții Borsecului și Munții Bistriței.

Aici, fiecare vizitator poate experimenta bucuria simplă a vieții, care relaxează și reîncarcă cu energie, indiferent dacă se relaxează pur și simplu sau explorează împrejurimile.

Apele minerale din Munții Călimani, filtrate treptat prin straturi de roci vulcanice, au proprietăți terapeutice dovedite în tratarea problemelor digestive și renale. Aceste ape sunt disponibile nu doar pentru turiști, ci și prin intermediul unei fabrici de îmbuteliere, asigurând accesul tuturor la această minunăție a naturii.

Opțiunile de cazare în Bilbor sunt variate, incluzând atât case de vacanță cât și pensiuni, cu tarife accesibile pentru toate buzunarele. Turiștii pot opta pentru meniuri pregătite de gazde sau pot găti singuri, majoritatea unităților de cazare oferind facilități pentru gătit în aer liber.

Confortul este asigurat prin facilități precum băi cu jacuzzi, saune și conexiune Wi-Fi în toate unitățile de cazare. Există și spații de joacă, terase și foișoare, iar unele pensiuni permit și aducerea animalelor de companie.

Există opțiuni și pentru turiștii aventuroși

Pentru cei aventuroși, există posibilitatea închirierii de biciclete sau ATV-uri pentru explorarea zonei. În timpul verii, vizitatorii pot practica echitația sub îndrumarea unor experți. Bilborul oferă și ocazia de a vizita Biserica de lemn Sfântul Nicolae, construită între 1795 și 1797 de meșteri bucovineni, o experiență spirituală fascinantă.

Atracțiile din apropierea Bilborului includ Toplița, cu pârtia de schi și biserica de lemn din 1847, Ditrău cu Catedrala romano-catolică, Lăzarea cu castelul nobiliar renascentist, Gheorghieni cu Parcul dendrologic Csiky, Tulgheșul cu Rezervația Pietrele Roșii și comuna Panaci cu drumul pavat cu bârne de lemn la Pasul Păltiniș și Catedrala munților.

De asemenea, turiștii se pot bucura de trasee turistice în Parcul Național Călimani, cu acces la Munții Borsecului și Munții Bistriței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net