Locul misterios din România unde se ascund cei „12 apostoli”. E unic în Europa, iar figurile enigmatice au o semnificație aparte

Iubitorii de munte care doresc să aibă parte de o adevărată aventură către una dintre cele mai frumoase destinații, atât din România, cât și din Europa, pot vizita un loc de poveste din Munţii Călimani, recomandat turiştilor interesaţi de misterele naturii.

Locul misterios din România unde se ascund cei „12 apostoli” / Foto: Colaj Pixabay
Locul misterios din România unde se ascund cei „12 apostoli” / Foto: Colaj Pixabay

Un loc pe care trebuie nepărat să îl vizitezi este Rezervația geologică 12 Apostoli, unde vei fi impresionat de frumusețea zonei, aerul proaspăt sau de povestea care stă la baza apariției lui. Rezervația unică în regiunea Bucovinei se află în Munții Călimani, pe creasta care formează cumpăna apelor dintre bazinele pâraielor Neagra Șarului și Poiana Negrii.

În Rezervaţia geologică 12 Apostoli atenţia turiştilor va fi acaparată de galeria întinsă pe circa 200 de metri în care sunt „expuse“ stânci uriaşe cioplite sub forma unor siluete de oameni şi animale. Ele pare că înfățișează figuri precum cea a unui bătrân, a unui urs cu capul plecat sau a unei femei cu siluetă similară cu cea a zeiței Nefertiti.

Sculpturile misterioase din timpuri străvechi poartă numele „Moşul“, „Guşterul“, „Mucenicul“, „Mareşalul“, „Ramses“, „Godzila“, „Dragonii“, „Cezar“, „Nefertiti“. O legendă spune că aceste sculpturi au apărut în urma pietrificării de către Dumnezeu a unor oameni necredincioşi.

„Fiecare stâncă are o formă care seamănă cu un om sau un animal”

Oamenii de știință spun că au apărut ca urmare a creării unor forme stâncoase zoomorfe și antropomorfe, iar istoricul Nicolae Densușianu susține că pelasgii, foști locuitori din Bucovina, au făcut aceste stânci în cinstea unor zeități. Astfel că, nu se știe cu precizie cum s-au format aceste stânci impresionante.

„Atracţia rezervaţiei este Moşul, o stâncă pe care, dacă o priveşti din diferite unghiuri, vezi trei feţe diferite ale unui bătrân. Fiecare stâncă are o formă care seamănă cu un om sau un animal”, spune Cristian Maxim, îngrijitor al Parcului Național Călimani, potrivit vatra-dornei.info.

Dacă vrei să vizitezi acest loc superb din România, poți ajunge aici prin localitatea Gura Haitii, din Poiana Negrii sau prin stațiunea Vatra Dornei. Poți lua microbuz, mașină personală sau tren, ca mijloc de transport până în Gura Haitii sau Vatra Dornei.

„Cei 1.760 de metri necesită între două şi trei ore de mers pe jos, gradul de dificultate fiind mediu, însă absolut necesare sunt echipamentele specifice expediţiilor montane şi apa de băut”, susține Marian Rusu, agent de turism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Răzvan și Irina Fodor jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
napoli 5711208 1280 jpg
Aventura prin Dobrogea a faimosului Hans Christian Andersen  Peripeţiile fascinante, publicate apoi în Danemarca jpeg
jewels 1090711 1280 jpg
4 front asistati jpg
durau jpg
test de personalitate jpg
Dezbatere prezidențială între Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris. FOTO Profimedia
oradea city 1339369 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net