Românii care nu își îngrijesc apartamentele pot fi amendați cu 10.000 de lei. Ce trebuie să facă să nu fie sancționați

Ultima actualizare:

Locatarii de apartamente, fie că sunt chiriași sau proprietari, sunt obligați să se conformeze unor reguli specifice. Nerespectarea acestora poate duce la impunerea de amenzi considerabile, care pot atinge chiar și 10.000 de lei.

Locatarii de apartamente din blocuri sunt obligați să se conformeze unor reguli / foto: arhiva
Locatarii de apartamente din blocuri sunt obligați să se conformeze unor reguli / foto: arhiva

Există mulți locatari de bloc în România care nu sunt conștienți de normele ce trebuie urmate, ceea ce îi poate face susceptibili la sancțiuni severe. Conform legii 196/2018, toți cei care intră într-un bloc, indiferent de motiv, sunt datori să respecte regulamentul acestuia, nu doar rezidenții.

De ce poți fi amendat

Amenzi semnificative pot fi aplicate în blocuri Proprietarii care efectuează modificări ilegale în apartamente sau schimbă destinația acestora fără a urma procedurile legale, sau care nu colaborează cu Asociația de proprietari în vederea efectuării reparațiilor necesare, se pot confrunta cu amenzi mari.

De asemenea, sunt strict sancționați cei care refuză accesul pentru intervenții de urgență sau ignoră reparații ce afectează alți locatari.

Este esențial pentru locatarii de bloc să cunoască aceste reguli! Amenzile pot ajunge până la 10.000 de lei.

Modificările neautorizate în locuințe pot atrage amenzi între 5.000 și 10.000 RON. Există cinci greșeli comune făcute de locatarii de bloc care pot duce la sancțiuni.

De exemplu, nedeclararea modificărilor suprafeței utile către Asociația de proprietari poate atrage o amendă între 200 și 1.000 RON.

Cine nu își îngrijește apartamentul ia amendă

Totodată, blocarea accesului președintelui Asociației, membrilor comitetului executiv sau personalului calificat pentru efectuarea reparațiilor necesare poate rezulta în amenzi de la 500 la 3.000 RON.

Aceeași sancțiune se aplică și în cazul punerii în pericol a structurii clădirii sau a funcționării instalațiilor, conform Avocatnet.ro.

În plus, proprietarii care neglijează întreținerea sau repararea propriului apartament, cauzând astfel prejudicii vecinilor, se pot alege cu amenzi între 5.000 și 10.000 RON.

„Toți proprietarii, chiriașii, persoanele care locuiesc, cele găzduite temporar sau în tranzit într-un condominiu sunt obligați să respecte regulamentul acestuia”, conform Monitorului Oficial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net