Anunț de maximă importanță pentru toți românii care locuiesc la bloc. Scapă de o cheltuială importantă

Ultima actualizare:

Un an de respiro și sprijin financiar pentru locatarii din România care stau la bloc! Un proiect de maximă importanță, adoptat recent de Senat, prelungește termenul de montare a repartitoarelor de căldură cu încă un an. Mai mult decât atât, persoanele vulnerabile vor beneficia de susținere financiară pentru a acoperi costurile asociate achiziției și montării acestor sisteme tehnice esențiale.

S-ar prelungit termenul de montare a repartitoarelor de căldură cu încă un an. Foto: arhiva.
S-ar prelungit termenul de montare a repartitoarelor de căldură cu încă un an. Foto: arhiva.

Proiectul vine în sprijinul comunităților de locatari

Proiectul de act normativ, inițiat de senatori din partidele liberal, PSD și UDMR, vine în sprijinul comunităților de locatari, având în vedere obligativitatea montării repartitoarelor de căldură pe fiecare calorifer în parte. Astfel, această inițiativă nu doar că aduce o veste bună pentru românii care stau la bloc, ci și pentru cei care se confruntă cu vulnerabilități financiare.

Conform proiectului adoptat, măsura de sprijin financiar destinată populației vulnerabile va totaliza 375 milioane lei, sumă ce va proveni din Fondul pentru Modernizare. Această sumă considerabilă va acoperi parțial sau integral costurile asociate montării repartitoarelor de căldură, reducând astfel povara financiară pentru categoriile de persoane eligibile.

Valabilitatea cardurilor la energie, prelungită până pe 31 martie

De asemenea, proiectul prevede că sprijinul financiar va începe să fie acordat categoriilor de persoane eligibile în continuarea măsurii de sprijin pentru compensarea prețului la energie, prin intermediul cardurilor de energie. Valabilitatea acestor carduri va fi prelungită până la 31 martie 2024, oferind astfel oportunitatea beneficiarilor să beneficieze pe termen mai lung de aceste facilități.

Inițiatorii proiectului subliniază că această măsură nu doar că aduce beneficii economice prin utilizarea infrastructurii existente, dar se aliniază și cu obiectivele Uniunii Europene privind eficiența energetică. În contextul în care obligația de contorizare derivă din aceste obiective, măsurile de sprijin devin esențiale pentru îmbunătățirea eficienței energetice și modernizarea sistemelor energetice.

Prin această inițiativă, România își arată angajamentul față de respectarea normelor europene în domeniul eficienței energetice și, în același timp, oferă sprijin comunităților vulnerabile pentru a face față cheltuielilor asociate montării repartitoarelor de căldură. Astfel, locatarii de la bloc primesc o veste bună în prag de sărbători, cu un an în plus pentru conformare și sprijin financiar substanțial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net