Se schimbă legea pentru românii care stau la bloc. Pentru ce vor scoate mai mulți bani din buzunar

Românii care locuiesc la bloc trebuie să aibă în vedere noile schimbări, mai exact, noua lege a asociațiilor de proprietari. Ei vor fi nevoiți să scoată din buzunar mult mai mulți bani. 

Noua lege a asociațiilor de proprietari / foto: Shutterstock
Noua lege a asociațiilor de proprietari / foto: Shutterstock

Noua lege a asociației proprietarilor nu-i vizează doar pe cei care au propria locuință, ci și pe cei care au un imobil de închiriat. 

Ce presupune noua lege a asociațiilor de proprietari 

Cei care locuiesc la bloc sunt, cu siguranță, istoviți de certurile și neînțelegerile care apar atunci când vine vorba de întreținerea și repararea părților comune ale unei clădiri.

Nu puțini sunt cei care nu sunt de acord să contribuie cu bani pentru anumite reparații. Ei bine, dacă este legal sau nu, aflăm din legea modificată a asociației de proprietari. 

Noua lege a fost modificată și a înlocuit-o pe cea veche la finalul lunii septembrie a anului 2018. Noul cadru legal este reprezentat de Legea nr. 196/2018 și presupune:  înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

De asemenea, actul normativ prevede și clarifică mult mai multe aspecte în ceea ce privește modificarea și întreținerea locuinței, dar și alte reguli care au legătură cu asociația de proprietari. 

Locatarii trebuie să se supună noilor modificări 

Cât despre reparațiile anumitor defecțiuni din bloc, toți locatarii trebuie să cunoască faptul că noua lege le impune să contribuie cu bani pentru repararea părților comune. 

Aceste reguli îi vizează și pe cei care locuiesc cu partenerul, căci trebuie să contribuie din punct de vedere financiar pentru repararea proprietăților comune, inclusiv terasa blocului. 

„Administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și/sau modernizarea, după caz, a proprietății comune aferente condominiului sunt în sarcina asociației de proprietari”, arată , Legea nr. 196/2018.

De asemenea, noua lege mai prevede și faptul că fiecare membru din asociația de proprietari trebuie să aprobe un fond anual pentru reparații: “proprietarii membri ai asociației de proprietari au obligația să aprobe un fond de reparații anual, necesar pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net