Românii care riscă să nu primească pensia în septembrie și octombrie! Casa de Pensii a confirmat

Procesul de recalculare a pensiilor a ținut în alertă autoritățile în această perioadă, însă există riscul să existe și o consecință negativă. O anumită categorie de pensionari riscă acum să nu își primească banii în lunile septembrie și octombrie, din cauza aglomerației de la casele de pensii.

Unii români riscă să nu primească pensiile
Unii români riscă să nu primească pensiile

Procesul de recalculare a pensiilor a fost unul plin de suișuri și coborâșuri pentru autoritățile din țara noastră. În timp ce unora dintre români li s-au mărit, chiar și destul de substanțial, pensiile, alții au văzut cu stupoare cum pe decizia de recalculare apare o sumă mult mai mică decât anticipau.

Însă, dincolo de aceste probleme, o altă categorie de pensionari poate fi afectată de aglomerația din această perioadă. Mai precis, este vorba despre pensionarii care și-au depus dosarele de-a lungul lunii august și septembrie. Cum acestea încă nu au fost operate și introduse în sistem, pensionarii care se află în această situație riscă să nu primească niciun ban în lunile septembrie și octombrie.

Românii care riscă să nu primească pensie în septembrie și octombrie

Astfel, pentru a ști sigur ce se va întâmpla cu pensiile lor, autoritățile sfătuiesc românii aflați în această situație să meargă la ghișee, pentru a primi banii cuveniți. În situații excepționale cum este aceasta, legea permite caselor județene de pensii să facă plata pensiilor direct prin casierie.

Românii trebuie să știe că există posibilitatea de a fi plătiți, în situații rare, printr-un mandat poștal, sau printr-un ordin de plată, direct în contul lor bancar.

 Pensiile nu vor scădea după recalculare

Astfel, aglomerația provocată de recalcularea pensiilor poate crea probleme serioase pentru unii români, care riscă să nu își primească pensiile vreme de două luni. Cu toate acestea, pentru cei care deja au pensia recalculată la o valoare mai mică, este important de menționat că vor continua să primească suma mai mare, la fel ca în luna august.

„Nicio pensie nu scade. Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea și pe urmă trebuie să modificăm. Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net