Românii care riscă să primească amenzi uriașe și chiar închisoare. Legea intră în aplicare de astăzi

Începând chiar de astăzi, 6 iunie, o categorie anume de români riscă să primească amenzi mult mai mari, iar în unele cazuri, chiar și o pedeapsă cu închisoarea! Noua lege a pescuitului a fost publicată în Monitorul Oficial, iar românii care obișnuiesc să meargă la pescuit trebuie să fie foarte atenți la modificările introduse!

Legea intră în aplicare de pe 6 iunie / foto: IStock
Legea intră în aplicare de pe 6 iunie / foto: IStock

Legea 176/2024 a fost publicată luni, 3 iunie, în Monitorul Oficial, iar potrivit informațiilor de la adevarul.ro, ea începe să fie pusă în aplicare chiar de astăzi, 6 iunie. Această lege are ca scop protecția, conservarea, repopularea, cât și administrare eficientă a resurselor acvatice vii, din habitatele naturale.

De acum încolo, românii care nu dețin sau nu au asupra lor permisul de pescuit recreativ și nici elemente de identificare, ori care refuză să prezinte permisul, sau prind mai mult de 10 păstrăvi pe zi, pot primi amenzi cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei. Până acum, contravențiile pentru astfel de fapte erau între 300 și 600 de lei.

Ce trebuie să știe românii care merg la pescuit

De asemenea, prinderea salmonidelor cu mâna, ori cu unele de pescuit, poate să ne aducă o amendă cuprinsă între 2.000 și 4.000 de lei. Înainte, puteam primi o amendă între 600 și 1.000 de lei. De asemenea, pescuitul salmonidelor cu momeli naturale, pescuitul recreativ pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 metri în aval de baraj, ori deteriorarea semnelor cu semnificație piscicolă ne poate face să primim o amendă din partea autorităților.

Desigur, noua lege este una extrem de complexă, iar românii care obișnuiesc să meargă la pescuit trebuie să o studieze atent, dacă nu vor să se trezească cu o amendă uriașă.

În cele mai severe cazuri, este posibil chiar ca o persoană să primească o pedeapsă cuprinsă între 2 și 5 ani de închisoare, cât și suspendarea dreptului de a pescui, pe o durată cuprinsă între 2 și 4 ani. De exemplu, o astfel de pedeapsă poate veni pentru cei care reduc debitul sau volumul de apă pe cursurile de apă, pentru a pescui ilegal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net