Greșeala făcută de o mulțime de români atunci când gătesc! Cât praf de copt trebuie pus la chec

Dacă nu suntem experți la gătit dar tot vrem să pregătim ceva delicios în propria bucătărie, există câteva rețete simple la care putem apela mereu. Iar atunci când vine vorba despre desert, un preparat delicios și ușor de făcut este checul! Desigur, un detaliu important pe care multă lume îl ignoră este cantitatea precisă de praf de copt pe care trebuie să o folosim!

Checul este foarte ușor de pregătit
Checul este foarte ușor de pregătit

Checul se numără printre produsele favorite din țara noastră, iar partea cea mai bună este că rețeta este foarte ușor de urmat, chiar și de cei dintre noi fără prea mare experiență la gătit. Fiind un preparat atât de comun în România, multe gospodine deja nici nu mai verifică rețeta, deoarece deja o știu din memorie. Cu toate acestea, există riscul de a nu folosi cantitatea optimă de praf de copt, dacă nu suntem foarte atenți atunci când gătim!

Mai precis, dacă pregătim un chec cu cacao, vom avea nevoie de 5 ouă, 200 de grame de zahăr și făină, 2 linguri de cacao, 4 linguri de ulei, 100 ml de lapte, cât și, la final, zahăr vanilat. Iar în ce privește ingredientul crucial pentru orice rețetă de acest fel, praful de copt, vom avea nevoie de numai o singură linguriță!

Cum putem pregăti checul perfect

Este foarte important să nu modificăm cantitatea de praf de copt utilizată în rețetă, deoarece consistența checului se poate schimba complet. Atunci când folosim doar o singură linguriță, preparatul nostru va ieși frumos bombat, iar miezul va fi ușor deschis.

Dacă cumva scăpăm două lingurițe, miezul va fi și mai deschis, iar checul se va aplatiza ușor în partea de sus. Deja la 3 lingurițe de praf de copt, preparatul se va prăbuși complet la mijloc, deoarece aluatul nu va avea cum să rețină excesul de dioxid de carbon.

Astfel, data viitoare când pregătim un chec, dacă vrem să ne bucurăm de un desert delicios, trebuie să fim atenți să utilizăm doar o singură linguriță de praf de copt!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
zodii de aer relatii 1 jpeg
pepene murat foto Arhivă personală Petra Hianu jpg
femeie cu păr frumos  foto   Shutterstock jpg
1 placinta cu branza cheddar si legume jpg jpeg
1 horoscop zodii jpg jpeg
banner jocuri de noroc png
prajitura cu prune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net