Greșeala făcută de o mulțime de români atunci când gătesc! Cât praf de copt trebuie pus la chec
Dacă nu suntem experți la gătit dar tot vrem să pregătim ceva delicios în propria bucătărie, există câteva rețete simple la care putem apela mereu. Iar atunci când vine vorba despre desert, un preparat delicios și ușor de făcut este checul! Desigur, un detaliu important pe care multă lume îl ignoră este cantitatea precisă de praf de copt pe care trebuie să o folosim!
Checul se numără printre produsele favorite din țara noastră, iar partea cea mai bună este că rețeta este foarte ușor de urmat, chiar și de cei dintre noi fără prea mare experiență la gătit. Fiind un preparat atât de comun în România, multe gospodine deja nici nu mai verifică rețeta, deoarece deja o știu din memorie. Cu toate acestea, există riscul de a nu folosi cantitatea optimă de praf de copt, dacă nu suntem foarte atenți atunci când gătim!
Mai precis, dacă pregătim un chec cu cacao, vom avea nevoie de 5 ouă, 200 de grame de zahăr și făină, 2 linguri de cacao, 4 linguri de ulei, 100 ml de lapte, cât și, la final, zahăr vanilat. Iar în ce privește ingredientul crucial pentru orice rețetă de acest fel, praful de copt, vom avea nevoie de numai o singură linguriță!
Cum putem pregăti checul perfect
Este foarte important să nu modificăm cantitatea de praf de copt utilizată în rețetă, deoarece consistența checului se poate schimba complet. Atunci când folosim doar o singură linguriță, preparatul nostru va ieși frumos bombat, iar miezul va fi ușor deschis.
Dacă cumva scăpăm două lingurițe, miezul va fi și mai deschis, iar checul se va aplatiza ușor în partea de sus. Deja la 3 lingurițe de praf de copt, preparatul se va prăbuși complet la mijloc, deoarece aluatul nu va avea cum să rețină excesul de dioxid de carbon.
Astfel, data viitoare când pregătim un chec, dacă vrem să ne bucurăm de un desert delicios, trebuie să fim atenți să utilizăm doar o singură linguriță de praf de copt!