Românii, loviți din nou de vremuri grele. La ce plan de austeritate lucrează Guvernul

După ce mai multe surse au vorbit despre un plan al guvernului de a îngheța salariile și angajările la stat, noi detalii încep să se contureze despre strategia autorităților. Măsurile de austeritate vin în contextul unei găuri uriașe în bugetul României, de aproximativ 20 de miliarde de lei. Planul ar viza, în primul rând, primăriile, ministerele, cât și alte agenții de stat. Aflați în continuare ce măsuri ar lua în calcul guvernul.

Guvernul dorește să taie cât mai multe cheltuieli / foto: Mediafax
Guvernul dorește să taie cât mai multe cheltuieli / foto: Mediafax

Deja mai multe surse au adus în spațiul public un plan conceput de guvernul țării pentru acoperirea găurii uriașe din buget. Aceasta ar ajunge la 20 de miliarde de lei, o sumă greu de ignorat, pe care autortiățile se grăbesc să o recupereze, prin orice mijloace disponibile. Conform informațiilor, guvernul ar lua în considerare înghețarea angajărilor și salariilor la stat, măsură ce ar putea fi aplicată printr-o Ordonanță de Urgență, cât mai curând posibil.

Conform informațiilor oferite de către cancan.ro, deja se conturează mai multe detalii în privința planurilor guvernului, iar potrivit acestora, măsurile propuse vor fi mai complexe decât se bănuia inițial. Având în vedere situația financiară instabilă de-a lungul întregului glob, a inflației crescute, cât și a diferitelor provocări economice din țara noastră, statul consideră tăierea cât mai extinsă a cheltuielilor drept o măsură urgentă.

Cum afectează posibilul plan de austeritate dorit de guvern românii

Potrivit sursei, planul de austeritate la care lucrează guvernul este mai extins decât se bănuia inițial. Se pare că el va include înghețarea cheltuielilor de funcționare ale companiilor și instituțiilor statului la nivelul din 2022, cât și o interdicție emisă acestora de a mai cumpăra sau închiria mobilier, autoturisme, sau orice tip de aparatură pentru birouri. O altă măsură posibil propusă de guvern este interzicerea angajărilor la stat, cât și interzicerea cumulării pensiei și salariului, excepție făcând educația și sănătatea.

De asemenea, printre potențialele măsuri sunt interzicerea cursurilor de formare profesională la stat, ridicarea oricăror fonduri din primul semestru care au rămas necheltuite de insituțiile guvernamentale și introducerea de noi cerințe angajaților cu spor de doctorat.

Deocamdată, rămâne de văzut dacă autoritățile vor merge înainte cu aceste planuri și dacă ele nu vor fi doar începutul unui nou val de măsuri de austeritate, extinse asupra tuturor românilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net