Salariile și angajările la stat vor fi înghețate? Ce noi măsuri drastice ar putea fi introduse cât de curând

Ultima actualizare:

Mai multe surse guvernamentale pretind că măsurile pregătite de guvern pentru a acoperi gaura uriașă din buget, de peste 20 de miliarde de lei, devin disperate! Potrivit informațiilor, coaliția de guvernare pregătește un plan drastic, care presupune înghețarea plății salariilor bugetarilor, până la sfârșitul anului! De asemenea, nu vor mai fi angajări la stat, exceptând situații de criză! Aceste măsuri ar putea intra în vigoare chiar din luna mai!

Măsura ar intra în vigoare din mai, până la finalul anului. / foto: Mediafax
Măsura ar intra în vigoare din mai, până la finalul anului. / foto: Mediafax

Crește tensiunea din cadrul coaliției de guvernare, în contextul unei găuri uriașe de peste 20 de miliarde de lei, descoperite în bugetul țării! Conform mai multor surse, este posibil ca autoritățile să încerce să pună în aplicare măsuri draconice, cum ar fi înghețarea angajărilor la stat, dar și a salariilor bugetarilor! Informațiile spun că această măsură disperată ar putea intra în practică chiar din luna mai și ar rămâne în vigoare până la finalul anului 2023!

Conform acelorași surse din cadrul guvernului, autoritățile speră ca această măsură să salveze aproximativ 10 miliarde de lei. Măsura ar putea apărea în spațiul public sub forma unei Ordonanțe de Urgență, chiar săptămâna viitoare, pe 1 mai. Premierul Ciucă a comentat deja pe marginea subiectului găurii din buget, spunând că „ne dorim să gestionăm cheltuielile publice.” Potrivit prim-ministrului, acesta dorește o coordonare mai bună între instituțiile statului, pentru a reuși să acopere paguba din buget.

Salariile și angajările la stat ar putea fi înghețate până la finalul anului

Conform surselor, economia țării încetinește, fapt ce face ca orice lipsă din buget să fie resimțită și mai acut. Guvernul a mai recurs și în trecut, atât la înghețarea salariilor, cât și a angajărilor la stat. Cel mai recent exemplu vine chiar de anul trecut, când statul a aplicat această măsură pentru aproximativ 6 luni. Excepțiile pot interveni în situații de urgență, dacă unele sectoare guvernamentale nu au numărul minim de angajați.

Înghețarea salariilor, pe de altă parte, este o măsură mult mai drastică și rămâne de văzut dacă guvernul chiar intenționează să o aplice și anul acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net