Românul care a revoltat întreaga țară cu gesturile lui! Fără milă, chinuie un pui de câine în lesă: „Pe ăsta nu-l vede nimeni?”

Unii români par să nu aibă niciun fel de milă atunci când vine vorba despre animalele lor de companie sau cele ale nimănui, care stau pe stradă. O postare de pe Facebook a revoltat toată țara!

Bărbatul riscă să ia o amendă foarte mare / foto: Facebook
Bărbatul riscă să ia o amendă foarte mare / foto: Facebook

Un clujeancă a publicat pe rețelele de socializare imagini cu un individ care își spânzură câinele, care este doar un pui, și îl ține în aer în timp ce patrupedul este strâns în lesă. Imediat după apariția imaginilor, oamenii s-au revoltat, așa cum era de așteptat. Imaginile au fost preluate și de pagina de Facebook Protecția Animalelor Cluj-Napoca.

„Din păcate nu am apucat să filmez cum îl și spânzura de lesă, în aer, la înălțimea cățelului. Am vorbit elegant cu ei, atrăgându-le atenția că e o ființă perfect conștientă, ci nu de plus. ITiistul ochelarist a zis să cobor la el.

Bătrână cocoșată a zis că e jucăria copilului. Dacă mă poate îndrumă va rog cineva spre cea mai bună soluție pt a îi reclamă. Altfel apelez direct la poliția animalelor, dar posibil să dureze”, a scris femeia din Cluj-Napoca. 

Oamenii s-au revoltat, sugerând intevenția poliției

El este bărbatul filmat în timp ce își spânzura câinele / foto: Facebook
El este bărbatul filmat în timp ce își spânzura câinele / foto: Facebook

„Nu faci nimic cu poză asta dacă nu anunți poliția animalelor…sigur micuțul primește bătaie zilnic probabil și de la copilul care nu cred că primește vreo educație de la asemenea specimene… Probabil va fi aruncat cînd va crește și nu va mai fi jucărie pentru copi. Dacă știți cine sunt anunțați poliția”, a intervenit un intenaut. 

„Ăștia sunt oameni psihopati trebuie neaparat prins și gâtuit și acest tâmpit și baba care are fata de psihopata …. Hala educație arată la acest copil …. Faceți reclamații oameni buni … cine a pozat de ce nu a luat câinele de la ei ?? Mai bine da stea câinele pe strada decât chinuit in cine știe cate feluri saracutul de el. Deci … animăluțele sunt cu suflet mare și oameni niște monștri … asta-i adevarul se pare”, a spus o intenaută.

„Trebuie"împușcat"acest diavol cu chip de om! Chiar nu merită să trăiască acest Iuda!!!Doamne, cîte bestii și citi sclerozați și psihopați mai trăiesc și fac doar rău și chinuie bietele suflețele nevinovate și fără apărare!”, mai spus cineva.

Maltratarea animalelor se pedepsește prin lege

Începând din vara anului trecut, noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, sunt în vigoare. 

Prevederile dublează şi chiar triplează cuantumul amenzilor contravenţionale şi limitele maxime ale pedepsei cu închisoarea. 

Noul act normativ a introdus ca infracţiune zoofilia. Printre faptele incriminate se numără şi intervenţiile chirurgicale pentru modificarea aspectului fizic al animalelor – codotomia sau cuparea urechilor – pentru care se face închisoare până la trei ani. 

Faptele de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

În baza noii legi, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.

Despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă, în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

De asemenea se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net