S-ar putea aplica schimbări majore în privința anului școlar. Anunțul a fost făcut de Ligia Deca

Într-o apariție la TVR Info, Ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit despre programa din școlile românești, cât și despre structura anului școlar. Potrivit acesteia, urmează să se stabiliească dacă structura actuală a anului școlar este una benefică pentru elevi, iar dacă nu, este posibil ca aceasta să fie schimbată.

Ligia Deca a vorbit despre structura anului școlar
Ligia Deca a vorbit despre structura anului școlar

Ministrul Educației, Ligia Deca, a avut o apariție la TVR Info, în care a vorbit despre programa utilizată în școlile românești, cât și despre structura anului școlar și posibilitatea schimbării acestuia.

„Pentru module am promis, atunci când am preluat mandatul, o analiză după primul an de implementare. Primul an de implementare a fost anul școlar care tocmai s-a încheiat, am solicitat analiza, ea o să fie finalizată în lunile următoare. În momentul în care a trebuit să stabilim calendarul pentru acest an școlar nu fuseseră parcurse decât două module pe sistemul acesta de module, deci nu se putea face o evaluare pe un an întreg”, a declarat Ligia Deca. Potrivit acesteia, este posibil ca structura anului școlar din 2024-2025 să fie schimbată.

De asemenea, pe lângă structura anului școlar, Ligia Deca a vorbit și despre materia prin care trebuie să treacă elevii, cât și dacă aceasta este, sau nu, prea încărcată.

Ministrul Educației, declarații despre programa din școli

Un alt subiect abordat de către Ligia Deca a fost și prorama predată în școli și dacă aceasta este, sau nu, mult prea încărcată și dificilă pentru elevi. „În ceea ce privește încărcarea materiei, am discutat mult cu specialiști, avem o unitate de cercetare în educație în cadrul Ministerului, fostul Institut de științe ale educației care se va reînființa cu noua lege. Ei au spus așa: programa școlară în sine nu este încărcată, depinde de modul în care o şcoală o pune în practică şi mai depinde de un lucru: de cât de încărcat este manualul făcut în linie cu programa”, a declarat Ligia Deca.

Ministru Educației a spus că programa, cât și nivelul dificultății acesteia, depinde și de profesori, cât și de modul în care manualele sunt alese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net