Sancțiuni noi pentru șoferi! Amenzi de 2.900 de lei pentru această greșeală

Ultima actualizare:

O nouă lege aprobată de Guvern va atrage sancțiuni mai drastice pentru șoferi, în cazul anumitor abateri. Una dintre greșelile flagrante poate aduce amenzi care vor goli complet buzunarul șoferilor neastâmpărați.

Sancțiuni mai mari pentru șoferi
Sancțiuni mai mari pentru șoferi

Conducătorii auto care vor circula nejustificat pe banda de urgenţă a autostrăzilor vor primi de acum sancțiuni mult mai mari. Concret, vorbim de amenzi care pot ajunge până la 2.900 de lei.

Citește și Amenzi de până la 15.000 de lei, dacă mai parchezi sau campezi ilegal la Corbu sau Vadu, în rezervația Delta Dunării

În plus, șoferii care comit această ilegalitate îşi vor pierde dreptul de a mai conduce vreme de 90 de zile. O altă schimbare care are legătură cu autostrăzile din România face referire la mersul pe contrasens, dar și la cei care întorc sau merg cu spatele. Aceștia vor rămâne pietoni pentru 120 de zile.

Citește și Veste bună pentru românii cu mașini vechi. Program „Rabla”, fără obligații

Amenzi de până la 2.900 de lei pentru șoferii care circulă pe banda de urgenţă a autostrăzilor! Alte modificări

O altă schimbare importantă îi are în vizor pe conducătorii auto care trec calea ferată fără să se asigure sau care depăşesc limita de viteză legală cu mai mult de 70 de kilometri la oră. De asemenea, depăşirea neregulamentară va fi şi ea mai aspru pedepsită de Codul Rutier, amenda ajungând la 1.160 de lei, iar permisul de conducere va fi suspendat 60 de zile, conform Playtech.ro.

Toate aceste măsuri vin după ce guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă, modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, stabilind noi sancţiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră.

Alte modificări importante au fost propuse în urmă cu o lună. Printre ele se regăsește și pedepsirea celor care utilizează telefoanele mobile, cu excepția dispozitivelor de tip hands-free, atunci când se află în timpul deplasării pe drumurile publice. Această greșeală va fi sancționată cu suspendarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net