Scădere majoră a salariilor, chiar din acest an. Ce români urmează să primească mai puțini bani

În condițiile în care un coș cu cele mai banale cumpărături costă mai mult ca oricând, chiriile au explodat, iar facturile sunt tot mai greu de plătit în fiecare lună, guvernul a decis cel mai bun mod prin care se poate redresa economia: tăierea a sute de lei din salariile a două categorii de angajați. Este vorba despre cei care lucrează în construcții și agricultură, cărora facilitățile fiscale le vor fi tăiate, începând cu 1 septembrie.

Salariile vor scădea cu sute de lei, pentru acești angajați
Salariile vor scădea cu sute de lei, pentru acești angajați

Deja simțim cu toții realitatea prețurilor crescute din țara noastră, ajungându-se în situația în care un coș de cumpărături cu cele mai banale produse să coste enorm. Ori poate am fost în situația de a jongla cu finanțele pentru a putea acoperi prețul chiriei, ori al facturilor, ambele crescând într-un ritm amețitor, în ultimul timp. Ei bine, în aceste condiții din ce în ce mai dificile de trai, guvernul a găsit soluția redresării economiei românești!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, începând cu data de 1 septembrie, autoritățile vor tăia facilitățile fiscale pentru două categorii de angajați. Este vorba despre cei care lucrează în construcții, sau în agricultură. Mai precis, acest lucru înseamnă că acești oameni vor plăti ei contribuțiile la Sănătate, iar această schimbare va însemna, în mod mai practic, o scădere de sute de lei a salariului încasat în fiecare lună.

Sute de lei în minus la leafă, pentru români

Pentru toți cei ce lucrează în construcții, salariul minim brut din acest moment este de 4.000 de lei, iar în mână, muncitorii iau 3.150 de lei. De la 1 septembrie, contribuția 0 de la Sănătate a acestora se pare că va fi revizuită, iar asta va aduce pierderi enorme la leafă. Se estimează o scădere cu aproximativ 400 de lei a salariului, începând cu acestă toamnă.  

O situație la fel de gravă se profilează și pentru cei din agricultură. Aici, salariul minim brut ajunge undeva la 3.000 de lei, în timp ce oamenii primesc în mână efectiv aproximativ 2.360 de lei, din salariul brut. Ei bine, începând cu 1 septembrie, salariul lor lunar va fi cu 300 de lei mai puțin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net