Schimbarea care afectează toți șoferii. Vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare

Atenție, șoferi! Au avut loc noi schimbări privind regimul drumurilor. Ar trebui să cunoști și tu aceste modificări. În caz contrar, vei scoate ceva bani din buzunar. Mai exact, este necesar să știi că, conducătorii auto care vor rămâne blocaţi pe drumurile închise temporar vor fi obligaţi să suporte chiar ei cheltuielile pentru intervenții.

Șoferii indisciplinați vor scoate bani din buzunare. Foto: Shutterstock.
Șoferii indisciplinați vor scoate bani din buzunare. Foto: Shutterstock.

Ce presupune noua modificare

Ordonanța privind regimul drumurilor a fost modificată de Guvern. Prin acest schimări, se dorește ca șoferii indisciplinați și care nu respectă restricțiile de circulație impuse pe drumurile închise temporar să plătească din propriul buzunar. 

În acest sens, șoferii care au de gând să conducă pe astfel de sectoare și rămân blocați sau produc accidente de circulație vor trebui să suporte toate cheltuielile pe care le vor percepe echipele de intervenție. 

Ce se întâmplă dacă nu ai anvelope de iarnă

S-au făcut și alte schimbări pe care ar fi bine să nu le ignori. Conform acelorași prevederi, și  în cazul în care se produc accidente de circulație pe astfel de drumuri de către șoferii ale căror autovehicule nu sunt dotate cu anvelope de iarnă în situația în care sectorul de drum impune acest lucru, conducătorii vor fi nevoiți să plătească pagubele.

Mai mult decât atât, aceleași consecințe vor exista şi în cazul șoferilor ale căror mașini depășesc masa maximă totală autorizată pe un anumit sector de drum.

În cât timp se pot achita banii pentru costul intervenției

Cum se va proceda în toate aceste situații pe care le-am prezentat? Conducătorul auto va primi un proces-verbal la domiciliu, în primă fază. După aceea, în termen de 15 zile, acesta este nevoit să achite banii pentru costul intervenției.

De ce să nu conduci cu geamurile deschise

 Știai că nu este bine să conduci în timp ce ai geamurile la portiere deschise? Experții susțin că geamurile deschise afectează serios aerodinamica mașinii. Modul în care aerul circulă în jurul mașinii îi poate afecta serios performanța.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net