Se redeschide o clădire emblematică de pe Calea Victoriei construită în anii '30. S-au investit 7 milioane de euro

Ultima actualizare:

Clădirea, înaltă de 52,5 m, a fost construită între anii 1929 - 1934 într-un stil specific zgârie-norilor americani, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Până în 1956 a fost cea mai înaltă clădire din București. Construcția a fost prima clădire înaltă cu schelet metalic din România. Este vorba despre Palatul Telefoanelor care se redeschide, după o îndelungată perioadă de renovare și modernizare.

Palatul Telefoanelor se redeschide

Timp de zece ani, între 1995 – 2005 Palatul Telefoanelor a trecut printr-un proces de consolidare care a fost considerat a fi cel mai amplu derulat in Bucureşti după 1989. În timpul lucrărilor, activităţile în interiorul clădirii au continuat.

Palatul Telefoanelor, o clădire emblematică din București. Sursă foto: Historia
Palatul Telefoanelor, o clădire emblematică din București. Sursă foto: Historia

Faţă de aspectul iniţial, clădirea a fost lărgită prin supraînălţarea corpului din spate (de la 2 la 4 etaje) şi prin adăugarea unor noi spaţii turnului principal.

Astăzi, clădirea aparține unei companii de telefonie mobilă.

Orange România redeschide Palatul Telefoanelor, monument istoric al Bucureştiului, situat pe Calea Victoriei, în inima "Cartierului Creativ", scopul companiei fiind acela de a reuni echipele sale din Bucureşti în două clădiri alăturate, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, este vorba de Tandem şi Palatul Telefoanelor, clădire construită în anii '30 pentru specialiştii din telecomunicaţii.

Investiții de 7 milioane de euro

Lucrările de renovare care au început în 1995 și continuate cu cele de modernizare s-au finalizat cu totul în acest an, permiţând funcţionarea conform legislaţiei în vigoare.

Valoarea investiţiilor se ridică la peste 7 milioane de euro.

„Anul acesta, am realizat două obiective importante - fuziunea dintre Orange şi Orange România Communications şi reunirea echipelor noastre din Bucureşti. Suntem mândri că am readus la viaţă Palatul Telefoanelor şi, totodată, conştienţi de responsabilitatea pe care o avem de a conserva această clădire emblematică.

Fiind monument istoric, redeschiderea Palatului Telefoanelor a presupus un efort considerabil, precum şi investiţii semnificative. În acelaşi timp, istoria ne obligă să inovăm pentru a marca noi succese aici, în locul unde telecomunicaţiile au determinat schimbarea şi modernizarea României", a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange România.

Palatul Telefoanelor are o suprafaţă construită de 977 metri pătraţi, are subsol, parter, mezanin şi 11 etaje.

Planurile clădirii au fost realizate de arhitectul american Louis Seabury Weeks, iar punerea în aplicare şi detaliile au intrat în sarcina arhitectului român Edmond Van Saanen-Algi. Clădirea în stil Art Deco a fost finalizată în 1933, fiind considerată, la vremea respectivă, un adevărat zgârie-nori, asemenea celor din New York. Datorită importanţei sale strategice, la inaugurare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Aniston și Matt LeBlanc GettyImages 1447109068 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jasmine larsen rapunzel instagram jpg
nasterea domnului jpg
dimitrie tomozei captura video jpg
cafea turceasca istock jpg
Pahar pahare vin alcool FOTO Shutterstock
irene ghica şi errol flyn foto profimedia
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
Ţările române la sfârşitul domniilor fanariote. FOTO www.wikipedia.org
image
actualitate.net
image
actualitate.net