Se scumpește carburantul auto? Guvernul ar renunța la compensarea de 50 de bani!

Ultima actualizare:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut, miercuri, 10 august, o declarație care dă fiori oricărui șofer român.

Prețurile carburanților ar putea să crească, din toamnă
Prețurile carburanților ar putea să crească, din toamnă

„Ne aflăm deja la jumătatea intervalului de timp prin care am asigurat acea decizie de compensare a creșterii prețului la carburanți și putem să identificăm faptul că încă din momentul în care s-a luat această decizie prețul la carburant a scăzut.

Decizia va fi luată în toamnă

La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii pe care am luat-o la nivelul Guvernului, măsură care a fost foarte bună în sensul că am putut vedea cu toții impactul pe care l-a produs în reglarea prețurilor la carburanți”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, citat de romaniatv.net

Mai precis, premierul s-a referit la compensarea cu 50 de bani la pompele din stațiile de alimentare cu carburant auto, măsură introdusă de la 1 iulie 2022, pentru a „îndulci” scumpirea benzinei și a motorinei.

Citește și: Instalațiile pe gaz, soluția de criză pentru șoferi

Prețul carburanților a scăzut un pic, într-adevăr, însă această ieftinire a fost resimțită tocmai datorită compensării Guvernului.

În momentul în care această reducere a prețurilor va fi eliminată, șoferii vor resimți, de fapt, o scumpire cu 50 de bani la fiecare litru de carburant alimentat! Iar prețurile, în acest moment, nu sunt atât de mici, cum lasă impresia șeful Executivului.

Cu cât au scăzut prețurile carburanților

Prețul mediu al unui litru de benzină standard este, în această perioadă, de aproximativ 7,50 de lei, iar al litrul de motorină se situează la aproximativ 8,20 de lei.

Conform portalului specializat în prețurile carburanților, din România, peco-onlie.ro, „comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 6.5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 26.5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Citește și: Adio mașini diesel în România. De când nu mai ai voie să circuli

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 5.2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costa astaăzi cu 22.5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net