Se scumpește carburantul auto? Guvernul ar renunța la compensarea de 50 de bani!

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut, miercuri, 10 august, o declarație care dă fiori oricărui șofer român.

benzinarie soferi masini carburant pompa jpeg
Prețurile carburanților ar putea să crească, din toamnă

„Ne aflăm deja la jumătatea intervalului de timp prin care am asigurat acea decizie de compensare a creșterii prețului la carburanți și putem să identificăm faptul că încă din momentul în care s-a luat această decizie prețul la carburant a scăzut.

Decizia va fi luată în toamnă

La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii pe care am luat-o la nivelul Guvernului, măsură care a fost foarte bună în sensul că am putut vedea cu toții impactul pe care l-a produs în reglarea prețurilor la carburanți”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, citat de romaniatv.net

Mai precis, premierul s-a referit la compensarea cu 50 de bani la pompele din stațiile de alimentare cu carburant auto, măsură introdusă de la 1 iulie 2022, pentru a „îndulci” scumpirea benzinei și a motorinei.

Citește și: Instalațiile pe gaz, soluția de criză pentru șoferi

Prețul carburanților a scăzut un pic, într-adevăr, însă această ieftinire a fost resimțită tocmai datorită compensării Guvernului.

În momentul în care această reducere a prețurilor va fi eliminată, șoferii vor resimți, de fapt, o scumpire cu 50 de bani la fiecare litru de carburant alimentat! Iar prețurile, în acest moment, nu sunt atât de mici, cum lasă impresia șeful Executivului.

Cu cât au scăzut prețurile carburanților

Prețul mediu al unui litru de benzină standard este, în această perioadă, de aproximativ 7,50 de lei, iar al litrul de motorină se situează la aproximativ 8,20 de lei.

Conform portalului specializat în prețurile carburanților, din România, peco-onlie.ro, „comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 6.5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 26.5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Citește și: Adio mașini diesel în România. De când nu mai ai voie să circuli

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 5.2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costa astaăzi cu 22.5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Guido Reil FOTO EPA EFE jpg
63337409 303 jpg
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)