Șoferii români se pot trezi cu amenzi de până la 3.300 de lei! Ce nu mai au voie să aibă în parbriz

Șoferii din țara noastră riscă amenzi serioase dacă sunt prinși la volan cu anumite obiecte în parbriz, potrivit noilor prevederi din Codul Rutier. În funcție de severitatea problemei, autoritățile pot da amenzi ce ajung chiar și la 3.300 de lei.

Șoferii pot primi amenzi de până la 3.300 de lei
Șoferii pot primi amenzi de până la 3.300 de lei

Noile prevederi din Codul Rutier doresc să asigure o siguranță cât mai mare tuturor celor care se află la volan, așa că au fost introduse amenzi usturătoare pentru șoferii care au diferite obiecte amplasate pe parbriz, pe lunetă, ori pe geamurile laterale ale vehiculului. Motivul pentru care autoritățile au introdus această sancțiune este faptul că obiectele amplasate în această zonă a mașinii pot obstrucționa vederea.

Astfel, indiferent despre ce tip de obiect este vorba, sau afiș, el nu mai poate fi amplasat în aceste zone sensibile ale mașinii. Legislația menționează mai multe obiecte interzise, fiind vorba și despre reclame, abțibilduri, ori diverse alte accesori care pot reduce câmpul vizual al șoferului.

Șoferii pot primi amenzi usturătoare din partea autorităților

Cu toate acestea, în Codul Rutier nu sunt menționate dimensiuni precise ale obiectelor interzise, lucru care poate crea o anumită stare de confuzie, printre șoferi. Însă, atunci când vine vorba despre amenzile pe care le riscă șoferii, lucrurile sunt mult mai clare.

Cei care au vederea obstrucționată din cauza obiectelor de acest fel riscă o amendă cuprinsă 1.485 și 3.300 de lei, în funcție de gravitatea situației. În plus, ele fac parte din categoria contravențiilor de clasa a IV-a, adică cele mai severe.

Autoritățile doresc să elimine riscurile pentru șoferi

Motivul pentru care autoritățile au decis să introducă această amendă severă este faptul că se dorește asigurarea unui nivel mai ridicat de siguranță, pentru șoferii din țara noastră. Astfel, eliminând obiectele ce le pot reduce câmpul vizual, se speră să se ajungă și la o diminuare a numărului de accidente.

De asemenea, autoritățile au mai menționat că obiectele mici, precum odorizante auto, ori cruciulițe, care se găsesc la bordul multor mașini, nu vor fi sancționate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana Vanity Fair jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
padure jpg
trevi fountain 63052 1280 jpg
legume, gradinarit jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
lidia fecioru png
Banner Carmen Harra
carte pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net