Stațiunea balneară din 1898 de care puțini români știu. Locul de o frumusețe rară în care trebuie să ajungi toamna aceasta

Este un loc de o frumusețe rară, considerat a fi printre destinațiile de top din Europa, atunci când vine vorba despre stațiuni balneare. Cu toate acestea, deși poate oferi atât de multe turiștilor care aleg să o viziteze, doar foarte puțini români cunosc acest loc și chiar mai puțini sunt cei care și ajung aici.

Este destinația perfectă pentru o vacanță în țară / foto: Facebook
Este destinația perfectă pentru o vacanță în țară / foto: Facebook

România este o țară cu un potențial turistic uriaș, iar deja fiecare dintre noi cunoaștem atracțiile principale, cât și zonele recunoscute pentru frumusețea lor. Însă, printre nenumăratele destinații de vacanță din țara noastră se numără și unele care, în ciuda frumuseții, nu sunt atât de bine cunoscute de către români.

Iar un astfel de loc se află la 21 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, fiind vorba despre stațiunea Băile Govora. Iar în ciuda faptului că puțini români cunosc acest loc, el se află printre primele 16 destinații din Europa, la capitolul stațiuni balneare.

Stațiunea a fost deschisă în 1898

Acest loc de vis, aparent uitat de cei mai mulți turiști, și-a început povestea în anul 1849, atunci când atât vizitatorii, dar și cei care locuiau la Mânăstirea Govora, au început să folosească apa din izvoare pentru tratamente.

Puțin mai târziu, în 1898, stațiunea se deschide oficial, fiind iluminată public și având și un sistem de apă potabilă. Destul de rapid, nenumărați turiști din întreaga Europă încep să vină la Govora, iar stațiunea își pune amprenta pe harta turistică a continentului.

Au fost făcute lucrări de modernizare

Iar partea cea mai bună atât pentru Băile Govora, cât și pentru turiștii care ajung aici, este faptul că, în urmă cu doar câțiva ani, s-au efectuat lucrări de modernizare, care au oferit turiștilor condiții și mai bune ca până acum.

Infrastructura din localitate a fost refăcută din temelii, iar în Băile Govora s-au ridicat și noi hoteluri, dar și pensiuni ce oferă o ședere de lux vizitatorilor care le calcă pragul. Iar românii care își doresc o experiență de vis chiar în țara noastră trebuie să facă o vizită acestei stațiuni incredibile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana Vanity Fair jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
padure jpg
trevi fountain 63052 1280 jpg
legume, gradinarit jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
lidia fecioru png
Banner Carmen Harra
carte pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net