Stațiunea din România, una dintre cele mai căutate destinații de pe litoral, care va trece printr-o mare schimbare. Plaja va fi extinsă
O stațiune din România, una dintre cele mai căutate destinații de pe litoralul românesc și printre preferatele tinerilor, va suferi o schimbare uriașă. Este vorba despre Costinești. În viitor, turiștii se vor putea bucura de o plajă extinsă și pot admira celebra epavă de mai aproape.
Autoritățile pregătesc plaja din Costinești pentru sezonul estival. Stațiunea a devenit un șantier, lucrările de lărgire fiind în plină desfășurare, iar odată cu terminarea acestora, turiștii se vor putea bucura de o plajă extinsă și pot admira celebra epavă de mai aproape.
La numai 60 de metri distanță de navă a fost construit un dig, pe care vizitatorii se vor putea plimba și o vor putea vedea. Construcția digurilor este inclusă în proiectul de consolidare și lărgire a plajelor, început acum câteva luni, în care se investesc aproape 80 de milioane de euro. În plus, din toamnă, va începe și înnisiparea. Din largul mării se vor extrage peste 2 milioane de metri cubi de nisip, iar plajele vor avea o lățime de 100 de metri, pe o distanță de aproape 3 km.
Plaja lărgită va fi gata în 2026
„Lotul 6 Costinești începe din zona epavei cu digul care se vede acolo, dig finalizat. Acel dig se află la aproximativ 60 de metri de epavă, are o lungime de 385 de metri și de la acel dig, înspre sud, se va face și înnisiparea”, a explicat Marius Stamat, manager proiect, potrivit știrilorprotv.ro.
În total, plaja din Costinești se va întinde pe 25 de hectare. Va fi consolidat și malul falezei, care se surpă de peste 10 ani. Însă, vizitatorii se vor putea bucura de aceste schimbări radicale abia în anul 2026.
„Stadiul lucrărilor este foarte bun. Suntem un pic înainte cu lucrările, ceea ce denotă un ritm foarte bun”, a spus Nicușor Buzgaru, reprezentant al Apelor Române Dobrogea, despre schimbările din Costinești.
În paralel cu acțiunile care se desfășoară în Costinești, se lucrează și în Saturn și Mangalia. Șantierul urmează să se mute în stațiunea 2 Mai, unde termenul final este sfârșitul anului viitor. La Vama Veche, ecosistemul marin nu permite lărgirea plajei.